1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. ЕП настоява за мерки срещу високите цени на торовете

ЕП настоява за мерки срещу високите цени на торовете

В своя декларация те предлагат различни мерки за ограничаване на поскъпването

Европейската комисия трябва да предприеме мерки срещу високите цени на минералните торове. За това настояват евродепутатите от Аграрната комисия.
 
В своя декларация те предлагат различни мерки за ограничаване на поскъпването. Според нидерландски народни представители би било подходящо да се поощри продажбата на торове, получени от органични материали. Такива са продуктите от оборски тор, за които обаче Европейската комисия все още не е изработила норми за употреба. От своя страна френски депутати обърнаха внимание на високите разходи, пред които са изправени фермерите, и призоваха Брюксел да отпусне спешна финансова подкрепа от европейския бюджет. Редица други членове на Аграрната комисия настояват Европейската комисия временно да отмени наказателните мита за внос на карбамид от Русия и Съединените щати, за да облекчи недостига на пазара.
Буагро аптека
 
В момента Брюксел подлага тези мита на нова проверка, но решение по въпроса все още няма, поясниха от Европейската комисия. От там са на мнение, че временната отмяна на налозите няма да има голямо влияние, тъй като те са само малък дял от крайната цена на торовете. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.