1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Лебозол може да ви помогне при редуцирано азотно торене

Лебозол може да ви помогне при редуцирано азотно торене

Иновативни продукти, които да задоволят хранителните нужди на растенията

Лебозол разполага с богат набор от висококачествени продукти, които могат да ни бъдат от полза в настоящата ситуация с азотните торове. За да се подобри състоянието на растенията, които не са правилно или не добре нахранени, трябва да подсигурим здрав корен. Това може да се постигне в ранни фази от развитието им с третиране на семената с Тотал Кер или Аминозол.

Усвояването на хранителните вещества зависи до голяма степен от съдържанието на микроелементи. За житните растения това са мед, манган и цинк. Към тях добавеният бор ще осигури по-добро усвояване на малкото останали хранителни вещества в почвата. Лебозол Сяра 800 ОД също е продукт, който ще помогне за усвояване на азота. Директно може да снабдим растенията с количества азот чрез Лебозол Нутриплант 36, който съдържа около 350 г/л азот. В продукта са добавени и микроелементи, които осигуряват висока ефективност на този тор, а цената е изключително приемлива. Неколкократното му приложение до голяма степен би спомогнало за преодоляване на азотния дефицит. Този тор може да се редува с други продукти от серията Лебозол Нутриплант,  като целта е да снабдим растението с NPK и микроелементи. По този начин постоянно ще подаваме на растението малки порции храна.

Лебозол ще излезе на пазара с нови продукта, съобщи продуктовият мениджър на Лебозол Янко Борисов. Това са суспензионни концентрати с високо съдържание на активните вещества и с ниски дози на употреба – АквеБор и Лебозол Солидус. И един биостимулатор, съдържащ аминокиселини, морски водорасли и хуминови киселини, наречен Авитар.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.