1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Лебозол стартира кампания ЕСЕН 2022 с Авитар и Тотал Кер

Лебозол стартира кампания ЕСЕН 2022 с Авитар и Тотал Кер

За устойчиви растения и гарантирано висок добив третирайте семената с хранителни елементи

Лидерът в предлагането на висококачествени листни торове Лебозол представи на първата по рода си проява, организирана от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите в с. Гешаново „Дни на полето“, няколко варианта за успешен старт на културите.

Лебозол горещо препоръчва най-новия си продукт Авитар. Органичен NK тор, течен 4 + 2, произведен от странични животински продукти и растителни вещества с високо съдържание на аминокиселини, хуминови киселини и фулвокиселини, специално разработен за третиране на семена. Целта е: засилване на устойчивостта срещу стрес, добив, воден баланс, капацитет на фотосинтеза, намаляване на стрес от слънчева радиация.

Друг вариант за третиране на семена е Тотал Кер - органично-минерален NPK Тор 9-1-2, топ продукт в портфолиото на Лебозол.

Добри резултати дава и комбинацията от Аминозол, аминокиселинен тор, заедно с течния тор Нутрифос.

Подхранването на семената на зимните житни култури подобрява ранното развитие на посевите, като често напредъкът в растежа се наблюдава до края на вегетация. Добавянето на хранителни микроелементи при третирането на семената увеличава пропускливостта на семенните мембрани, както и подпомага храненето от почвата чрез създаване на зони с повишена концентрация на хранителни вещества в близост до младите корени, обясни продуктовият мениджър на компанията Янко Борисов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.