1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Министър Иван Иванов посети щанда на български производители на FRUIT LOGISTICA 2022

Министър Иван Иванов посети щанда на български производители на FRUIT LOGISTICA 2022

Министърът на земеделието д-р Иван Иванов посети щанда на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция на провеждащото се в Берлин Международно изложение за пресни плодове и зеленчуци - FRUIT LOGISTICA 2022.

Заедно с министър Иванов българския щанд разгледаха федералният министър на прехраната и земеделието Джем Йоздемир и земеделските министри на Албания, Молдова, Черна гора и Северна Македония. Българският министър на земеделието обсъди с германския си колега възможностите за разширяване на  пазара в Германия за български селскостопански продукти.

Министър Иванов предложи на българските оранжеристи да бъде проведена среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за подпомагане.

Българският щанд е изграден с подпомагане от страна на Министерството на земеделието с държавна помощ за участие в изложения. Производителите представиха своето производство и разговаряха с министър Иванов.

Министър Иванов посети и международен щанд, където участват и шестима производители на череши от Национален съюз на градинарите. Щандът е изграден с подкрепа от Европейската комисия и с участието на Гърция и Румъния.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.