1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Новият еталон за защита от стрес при всички култури

Новият еталон за защита от стрес при всички култури

Еволюция и традиция

КАЛИБРА КАРБО е формула съчетаваща над 22 активни съставки, включващи растителни аминокиселини, GoActiv, Азот, Фосфор и Калий. Ускорява движението на аминокиселини и минерали в растението, което значително подобрява неговата кондиция и фитосанитарен статус, като повишава устойчивостта на стрес.

 

  • КОМБИНИРАН МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ СТРЕСА
  •  НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА ПРИ ЗАСУШАВАНЕ
  •  НАЙ-БЪРЗО ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ ХЕРБИЦИДЕН СТРЕС
  •  ЗАЩИТА НА ПОТЕНЦИАЛА ЗА ДОБИВ НА КУЛТУРАТА
  •  ПОВИШАВАНЕ НА УСВОИМОСТТА НА МИНЕРАЛНОТО ХРАНЕНЕ С ДО 15%
  •  ПРИЛОЖИМ ВЪВ ВСИЧКИ ФАЗИ НА РАЗВИТИЕ НА РАСТЕНИЯТА
  •  НИСКИ ДОЗИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ БЕЗ КОМПРОМИС В ЕФЕКТИВНОСТТА

 

 

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

GoActiv подобрява движението и разпределението на аминокиселините, подобрява водния баланс, повишава усвояването на Азот и Фосфор от корените, ускорява движението на фосфора в растителния организъм, повишава флуоресценцията на хлорофила респективно интензитета на фотосинтезата 

Комбинацията от аминокиселини и GoActiv позволява на Калибра карбо да работи в посока повишаване на устойчивостта на растенията чрез подобряване  на хранителния и водния баланс на растенията.

По-силно растение означава интензивен растеж и висококачествен добив, което прави Калибра карбо ценен от фермерите продукт.

 

  

калибра1
калибра2

ПРИЛОЖЕНИЕ В ЖИТНИ КУЛТУРИ

Приложен в житни култури Калибра карбо спомага за преодоляване на видовете Абиотичен стрес от фаза братене до изкласяване, като повлиява положително степента на братене, развитието на листната маса, залагането на здраво добре структурирано вретено, повишава площта на флаговия лист, положително влияе върху броя и хектолитъра на зърната в класовете.

КАЛИБРА КАРБО значително повишава степената на флоресценция на хлорофила, като по този начин значително повлиява на степента на фотосинтеза в положителен аспект.

 

Измерванията с SPAD метър доказват действието на КАЛИБРА КАРБО:

измерване

  

ПРИЛОЖЕНИЕ В СЛЪНЧОГЛЕД

 

Приложен в слънчоглед, в ранните фази, след третиране с хербициди, Калибра Карбо се справя с хербицидния стрес в най-кратки срокове. Стимулира растежа на културата и повишава устойчивостта и към последващи неблагоприятни условия: засушаване, преовлажняване, температурни аномалии и др.

Калибра Карбо е отличен партньор на широко прилаганите за подхранване на слънчогледа микроелементи. Продуктът спомага за по-доброто им разпределение и придвижване в растенията. 

 

калибра

5 дни след приложение на хербицид; 5 дни след приложение на Калибра Карбо; 14 дни след приложение на Калибра Карбо

ПРИЛОЖЕНИЕ В ЦАРЕВИЦА

 

КАЛИБРА КАРБО в царевица е най-доброто решение за преодоляване на критичната начална фаза 3-4 лист  при тази култура.  Защитата от хербициден стрес и ниските температури на почвата  осигуряват на растенията бърз, равен старт, последващо буйно развитие и навременно диференциране на тъканите образуващи кочаните на царевицата. Влиянието на  GoActiv върху усвояването на Азота и Фосфора гарантира развитието на по-добре формирана коренова система и по-здрава надземна част.

В по-късните фази 6-8 лист Калибра Карбо подобрява хранителния и водния баланс на растението. Спомага за задържане на свежестта на свилата на кочаните и метлицата дори в сухи условия, като спомага за по-дброто опрашване респективно и озърняване.

 

калибра

Третиране с Калибра Карбо преди засушаване. Растенията се развиват видимо по-добре. Запазват свежестта на метлицата и не изоставят в развитието си. В нетретираната част от полето растенията са изостанали, със завити листа, което показва нарушено тургорно състояние.

 

  • КАЛИБРА КАРБО е новият партньор на продуктите на UPL в програмата за постигане на качествени добиви ProNutiva. Вижте повече за технологията тук: https://bit.ly/3LTMGKv

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.