1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. ONDO отнесе наградата за „Агробизнесмен на България“ в категорията „Агроиноватор“

ONDO отнесе наградата за „Агробизнесмен на България“ в категорията „Агроиноватор“

ONDO е сред отличените компании с годишния приз „Агробизнесмен на България“ в категорията „Агроиноватор“. Те се връчват по време на годишната среща на земеделци и представители на агробизнеса у нас и се разпределят още в категориите – биопроизводител, млад агробизнесмен, пробив на пазара и учен с принос за сектора.

В церемонията се включиха министърът на земеделието проф. д-р Христо Бозуков и зам-изпълнителният директор на Фонд „Земеделие“ Боряна Алексова.

„Благодарим на целия екип на ONDO, който неспирно инвестира знания и вдъхновение в този проект. Благодарим на “24 часа” и “БГ Фермер” за всичко, което правят, за да покрепят земеделския сектор в България.  И благодарим най-вече на всички фермери, които ни се довериха и си инсталираха нашата система за автоматизация. Те са истинските агробизнесмени на годината, защото мислят напредничаво и работят активно за конкурентоспособността си!“, сподели Свилен Младенов, главен агроном на ONDO при получаване на наградата.

Тя му бе връчена от Красимира Иванова, маркетинг мениджър на BASF, която подчерта, че компанията инвестира 11% от оборота си годишно в развойна дейност.

„Модерното българско земеделие неслучайно има такива успехи в Европа, които се дължат именно на фирми като ONDO, каза още Красимира Иванова.

Компанията „Минфрут“ получи отличието в категорията „пробив на пазара“, биоферма „Розино“ спечели в категорията „биопроизводител“. Доц. Божидар Иванов, директор на Института по аграрна икономика към Селскостопанска академия, отнесе отличието „учен с принос за сектора“, а „млад агробизнесмен“ е Галина Мирчева, овцевъд от с. Петърница, област Плевен. Венелин Делгянски пък получи големия петел тази година за дейността си в семейната фирма „Гранд Агро“ ООД в гр. Раковски, която обработва 65 000 дка земя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.