1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Органик Инвест Био Защита с 40 нови дрона за биологична растителна защита

Органик Инвест Био Защита с 40 нови дрона за биологична растителна защита

Семена + трихограма срещу царевичен стъблен пробивач и нощенки

Органик Инвест Био Защита представи на Международното изложение Агра 2023 в Пловдив новите моменти в разпръскването на Трихограма. Компанията влиза в настоящата пролетна кампания със сериозна заявка за ефективни решения за опазване на царевицата и слънчогледа от икономически важните неприятели.

„Въвеждаме нови дронове за колонизиране на трихограма. Един такъв дрон може да лети на 5 км, без да има визуален контакт, батериите му се сменят веднъж на около 50 минути. За една работна смяна могат да се покрият между 5000-6000 дка. Това означава, че за работна смяна с всички дронове може да покриваме от 200 000 до 250 000 дка. Подготвили сме около 40 дрона“, разказа Людмил Стоянов, мениджър маркетинг и продажби в Органик Инвест Био Защита.

За да има ефект от трихограмата, тя трябва да бъде внесена бързо и навреме, в точно определен срок. Ако се закъснее резултатът, няма да е благоприятен за посевите.

Органик Инвест Био Защита заедно със стратегическия си партньор в лицето на KWS България през миналата година си поставиха нелеката задача да защитят посевите от пеперуди от разред Lepidoptera. Там, където полезните ентомофаги бяха внедрени, посевите останаха чисти. „Стартирахме кампанията със семена плюс трихограма и този проект проработи. Земеделците харесват идеята“, каза още Людмил Стоянов.

Органик Инвест Био Защита след 32-годишно прекъсване възобнови промишленото производство на трихограма в България и е единствената фирма на българския пазар, която произвежда трихограма в собствените си лаборатории, като за две стопански години успя да я внедри в много стопанства. 

Прилагането на ентомофаги за биологична защита на земеделските култури е ключът към получаване на здрава растителна продукция и чиста околна среда. Органик Инвест Био Защита разполага с иновативно био ноу-хау с прецизни технологии за масово индустриално отглеждане на трихограма и ефективен метод за колонизация.

Органик Инвест Био Защита пожелава на своите партньори и приятели - земеделските производители, по-високи цени на зърното през новата кампания, по-високи добиви и по-добри печалби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.