1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Сазолен, Амилис и Ен Лийф - иновации в азотното хранене на растенията от Суммит Агро

Сазолен, Амилис и Ен Лийф - иновации в азотното хранене на растенията от Суммит Агро

Филип Жиро, мениджър продажби в Агро Нутришън Европа

Защо да използвате метилен-урея и азотфиксиращи бактерии

Иновации и нови решения за високи добиви от земеделските култури представи Суммит Агро на изложението АГРА 2023. Повече за тях разказаха специалните гости на щанда на компанията.

Аз съм Федерико Гуаралди, търговски директор в Савио Лайф, компания, част от Савиoла Груп. Партнираме си със Суммит Агро от много години и предлагаме иновативни решения, съобразени с променящите се условия на околната среда и изискванията на аграрния сектор. Предлагаме няколко формулации висококонцентриран течен азот с бързо-бавно освобождаване с името Сазолен, който е продукт на базата на метилен-урея - технология за листно хранене на растенията с азот, изключително ефикасна за фермерите. Сазолен дава съществено повишение в качеството и добива. Това е уникална формулация на течен азот, която не причинява пригори, не се измива и изпарява, затова с такъв тип продукти можем да модернизираме и развием българското земеделие. Много се гордеем, че чрез партньорството си с една от водещите компании на земеделския пазар в България предлагаме работещи решения и иновации в земеделието.

feredriko-summit

Федерико Гуаралди, търговски директор в Савио Лайф


„Аз съм Филип Жиро, отговарям за външните продажби в компанията Агро Нутришън за Европа. Ние произвеждаме продукти за подхранване на растенията, както и биостимуланти. Компанията е със 100 милиона евро оборот и персонал от 300 човека по цял свят. Партнираме си със Суммит Агро в България вече повече от 10 години. Ключовият ни продукт, представен на българския пазар е с азотфиксиращи бактерии за почвено приложение - Амилис, също така предлагаме и биопродукта Ен Лийф, който отново е на базата на азотфиксиращи бактерии, които пък са специално разработени за листно приложение и ще бъде наличен в България съвсем скоро. Тези продукти могат да фиксират азот от въздуха и да го освободят на нивото на растението или почвата. По този начин заместваме голяма част от химичните продукти с ефикасни и екологични решения за културите. Това е добра новина за всички нас, за околната среда и за общото ни бъдеще.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.