1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Защитените хранителни елементи в торовете на Тимак Агро, гаранция за по-голяма рентабилност!

Защитените хранителни елементи в торовете на Тимак Агро, гаранция за по-голяма рентабилност!

И тази пролетна кампания Тимак Агро България има атрактивни предложения към земеделските производители

Експертите по хранене на растенията от Тимак Агро, посочват, че защитените активни вещества позволяват да се избегнат загубите и оптимизират нормите на торене, без това да се отрази негативно на добивите.

Иновативни продукти със защита: Те не са новост за компанията, която вече 18-та година предлага на българския пазар органо-минерални торове със защита. Включените в състава им органични комплекси защитават всички хранителни елементи, но имат и стимулиращ ефект.

И тази пролетна кампания Тимак Агро България има атрактивни предложения към земеделските производители:

В периоди на несигурност и кризи е изключително важно земеделците да вземат правилните решения. Като дългогодишни специалисти в храненето на културите, Тимак Агро България успешно се справят с предизвикателствата на полето, за да запазите добра рентабилност.

 

timak-dozi

Спрямо нуждите на културите и условията за периода, експертите от Тимак Агро препоръчват:

За бърз равномерен и дружен старт при ЦАРЕВИЦА: три доказали се през годините решения:

-       Duofertil Timac Start и Duofertil Eurocereal 34 за предсеитбено торене, в дози 20-25 кг/дка.

-       много ефективни са и подхранванията в реда с Eurofertil TOP 49, който съдържа органичен комплекс Top-Phos®, плюс стимулация на кореновата система Physio+, в препоръчителни дози 15-18 кг/дка..

При СЛЪНЧОГЛЕДА, изборът варира в зависимост от конкретните условия, но винаги с фокус върху бърз и равномерен растеж, коренова система, пълни пити и висок добив. За предсеитбено торене предложенията на Тимак Агро са:

-       две NPK-формулации с по-високо съдържание на калий: Duofertil Timac 42 (за неутрални или алкални почви) и Kalii Sprint 6-11-21 N-PRO (при кисели почви). Препоръчителните дози са 20-25 кг/дка. И двата продукта са подходящи за приложение и в реда, в дози 15-16 кг/дка.

-       NPK-формулацията Duofertil Timac Start, е  подходяща за предсеитбено торене, отличава се с по-високо съдържание на азот, плюс всички органични съставки, които се съдържат в останалите продукти от серията Duofertil®.

Препоръчителни дози: 20-25 кг/ дка при площно торене и 15-18 кг/дка в реда.

-       Eurofertil TOP 49 е подходящ и за присеитбено торене на слънчоглед: патентованата формула Physio+ спомага за стимулиране развитието на кореновата система. Препоръчителните дози са между 15 и 18 кг/дка.

Микрогранулираният Greenstart дава импулс на растенията в началните етапи. Вкарва се по време на сеитба в много ниски дози - 2-2,5 кг. Формулацията е с добре балансиран  състав  (азот,  фосфор,  магнезий,  сяра, цинк), който подсилен от органичната съставка Physio+ играе ключова роля за равномерното и дружно начално развитие на пролетниците.

 

pshenica-timakagro

С оглед предстоящите азотни подхранвания при ЕСЕННИЦИТЕ, Тимак Агро предлага един изключителен продукт, без загуби на азот - Sulfammo 25 с включен органичен комплекс MPPA-DUO®. Едно наистина работещо решение, изцяло съобразено с нуждите на културите - за по-ефективно хранене и без загуба на хранителни елементи! Препоръчваната доза е 20 кг/дка за пшеница и 22-25 кг/дка за рапица..

Очаквайте още новини от Тимак Агро за пролетна кампания, свързани с ключовата роля на биостимулаторите през цялата вегетация на културите.

„За повече информация относно приложението и дозите на продуктите на Тимак Агро, можете да се свържете с представител на Тимак Агро за Вашия регион: https://www.timacagrobg.com/contacts/


                                                                                                        

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.