1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Байер Уебинари 2022 г. – Технологии за напреднали в царевица с водещ Натали Трифонова

Байер Уебинари 2022 г. – Технологии за напреднали в царевица с водещ Натали Трифонова

Как умело да запазим рентабилността на културата в предизвикателни климатични условия

Атрактивната синоптичка на Би Ти Ви Натали Трифонова и водеща на Уебинари 2022 на Байер беше приятната изненада на онлайн събитието, посветено на лидерските решения при производството на царевица.

Във форума, провел се на 28 февруари, изтъкнати български и чуждестранни експерти отговориха на важни въпроси като: Кои са предимствата на антидотната технология и как умело да запазим рентабилността на културата в предизвикателни климатични условия.

Байер представи най-добрите, най-иновативните практики и цялостни технологии за максимализиране на печалбата.

Един от най-титулуваните български експерти проф. Андон Василев, с дългогодишна експертиза във физиологията и биохимията на растенията, сподели впечатленията си от ефекта на определени антидотни вещества и направи сравнения между продукти с и без тях. Именно антидотните технологии правят хербицидите на Байер уникални по отношение на селективността им. Антидотът е защитно вещество, което стимулира детоксификацията или деградацията на хербицидите, активирайки ензимни системи, свързани с неговото разграждане.

Ципросулфамид е включен в най-новата технология на Байер. Активното вещество осигурява добро усвояване както от корените, така и от листата и добър системен транспорт в растенията. Добър пример за това е Мерлин Флекс. Поради тази причина хербицидът е с гъвкаво приложение, ефективен и безопасен при различни почвени типове.

Прекосявайки онлайн българското пространство, от Сърбия се включи Зоран Томашев, дългогодишен специалист в Байер. Той разказа как тамошните фермери се справят с устойчивостта на плевелите, прилагайки новото решение Монсун Актив. Със сигурност има и друга причина този продукт да е любим на нашите съседи. Това е заради широкия му спектър на действие, бързия му ефект и възможност за късно приложение. Монсун Актив повече от 10 години е основен продукт в Сърбия за контрол на плевелите в царевица от 3 до 8-ми лист. Мощен, селективен и антирезистентен. Контролира широк спектър от плевели. На Уебинари 2022 бяха дадени примери и коментари за добри практики при приложение на Монсун Актив в България.

Не бяха пропуснати ползите и от утвърдената технология Мерлин Флекс и Капрено - решението за максимално опазване на добива в полета с голям потенциал.

На третия за годината уебинар Байер представи промоционалните си предложения за 2022 г.

Вижте промоционалните предложения от Байер за 2022 ТУК. https://www.cropscience.bayer.bg/Promotions/Corn

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.