1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Био 20 – топ продуктът на Омекс България на АГРА 2015

Био 20 – топ продуктът на Омекс България на АГРА 2015

Той съдържа 28% от биостимулатора Келпак

Четири основни продукта представя фирма Омекс България на АГРА 2015. На първо място това е Био 20, който е единствен по рода си, заяви Диана Ангелова, търговски директор на Омекс България. Той представлява течно NPK 20+20+20 с 28% Келпак, който е единствен по рода си биостимулатор на българския пазар. Прилага се при всички култури.

Например, при пшеница във фази братене и вретенене, като при направени опити е отчетен до 70 кг/дка по-висок добив. При слънчоглед и царевица се прилага от 5 до 6-и лист. Продуктът има доказан стимулиращ ефект върху коренообразуването. С приложението на Bio-20 се образува по-голяма коренова маса, а оттам растението ще усвоява повече вода и хранителни елементи от почвата.

Другият продукт, на който Омекс България акцентира, е 3х Emulsion, напълно водоразтворим течен листен тор, съдържащ азот, фосфор, калий, магнезий и микроелементи. По време на растежа на растенията азотът, фосфорът и калият трябва да са винаги в достатъчно количество и в достъпна форма. Недостигът им се отразява неблагоприятно на развитието на кореновата система, растежа на и добива.

Течният Бор се прилага основно при слънчоглед и овошки, а Omex Sequential 2 снабдява растенията с необходимото количество магнезий. Той съдържа още азот, фосфор, калий и микроелементи. Калият е необходим в значително количество в по-късните етапи на развитие на растенията. Калият поддържа метаболитните системи за транспорт на захари.

По време на растежа на репродуктивните органи Omex Sequential 2 доставя на растенията калий и поддържа другите хранителни елементи в оптимална концентрация.
Торовете Омекс, които се произвеждат в Англия, са лесни за приложение, а качеството им отговаря на цената, убедена е Диана Ангелова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.