1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Биостимулатори и ефективна растителна защита в рапица

Биостимулатори и ефективна растителна защита в рапица

Ариста ЛайфСайънс събра земеделци край Овча Могила

В Деня на рапицата край великотърновското село Овча Могила Ариста ЛайфСайънс представи ползите от приложението на биостимулаторите Тонивит и Мултолео.

Биостимулаторът Тонивит е най-разумното решение през есента, когато става дума за ефективно коренообразуване, когато искаме културата успешно да презимува. Приложен пък през пролетта, той стимулира ранното развитие на културата. Съдържа екстракт от водорасли, фосфор и калий. Биостимулаторът Тонивит с успех може да се използва и при слънчоглед.

Другият биостимулатор от същата физиоактиватор технология е Мултолео. Освен екстракт от водорасли, той има повишено съдържание на бор, като по този начин се стимулира опрашването, интензивно шушулкообразуване и повишаване масленото съдържание на семената.

Универсално решение в рапица е хитовият за Ариста адювант - Силвет, органосиликонов омокрител, който многократно подобрява покритието на третираните повърхности, за да имаме ефикасна растителна защита. На него се дължи намаляването на работния разтвор до 40%.

Ариста разполага с богато портфолио от хербициди. За контрол на широколистни плевели е предназначен Клиофар.

За контрол на основните неприятели Ариста предлага Цитрин Макс от групата на приетроидите - 500 г/л циперметрин. В случаите, когато перитроидният инсектицид не е на удачното решение, на помощ идват Нуреле Д и Даскор.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.