Добрите резултати идват с добрите продукти

Агрия АД представи портфолиото си на семинар в Хасково

На семинар в Хасково фирма Агрия АД представи пред земеделци от региона предложенията си за настоящата година. Портфолиото на компанията при биостимулаторите е едно от най-богатите в страната. Тази година то е допълнено с три нови продукта, подчерта Александър Михалев, мениджър торове в Агрия АД. „Отново лансиламе на пазара - CONTROLphyt PK - течен концентриран източник на фосфор и калий. Предлагаме и два нови продукта, с високо съдържание на желязо. Във връзка с предстоящата пролетна кампания в овощни и зърнено-житни тази година в портфолиото ни остава растителното масло Текнофит Пауър, което участва в програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през 2018 г. Продуктът има много добра смесимост с фунгицида Фунгуран. В слънчоглед и царевица топ продуктите са Теcamin Max, Fertigrain Foliar, Tecnokel Amino B и Tecnokel Amino Zn.

При зърнено-житните култури основните ни предложения остават Теcamin Max и Fertigrain Foliar. И нещо ново, което ще пуснем на пазара тази година е Tecnokel Amino Mn.“

Нови продукти допълват и листата на компанията с препарати за растителна защита. Те бяха представени от Петя Георгиева, регионален мениджър в Агрия АД. „В хербицидната листа новото попълнение е Каос, с регистрация в ориз и царевица. При царевицата имаме още едно ново предложение за успешна борба с житните плевели - балурицидът Логос 4 СК. Сред топ предложенията ни е Корида 75 ВДГ - селективен хербицид от групата на сулфонилуреите за справяне с широколистните плевели в житни. Отлично решение срещу едногодишни и някои многогодишни широколистни плевели е продуктът Смерч 24 ЕК. За успешно справяне с житните плевели в слънчоглед предлагаме листния хербицид Торнадо 5 ЕК. Един от топ продуктите ни е листният системен хербицид Наса 360 СЛ, с активно вещество Глифозат.“ Ново попълнение при фунгицидите е Ривал - системен продукт за контрол на почвени патогени. Овощарите могат да се доверят и на контактния фунгицид с широк спектър на действие Фунгуран ОН 50 ВП, за борба срещу гъбни и бактериални болести. Акарицидът Шоши е ново попълнение при инсектицидите. От миналата година на пазара е контактният и системен нематоцид/инсектицид Олреди. Друго специално предложение е Браи - хормонален стомашно-контактен инсектицид, с активно вещество пирипроксифен. Домакин на семинара в Хасково беше Димитър Димитров, който дистрибутира продуктите на Агрия от 6 години.

Автор: Валери Станев

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.