1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Фонд „Земеделие“ изплати 1,1 млн. лева за зимни пръскания

Фонд „Земеделие“ изплати 1,1 млн. лева за зимни пръскания

Финансовата подкрепа е в размер до 100 лева на хектар с ДДС

ДФ „Земеделие” започна плащанията по схемaта „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период” за 2020 г..

Над 1,1 млн. лева (1 124 943 лв.) са преведени на 2 670 стопани за закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване процесите на гниене на листата на овощните видове, които се прилагат през есента - в периода на масов листопад.

Средствата се изплащат само за продукти за растителна защита, закупени от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон и притежават удостоверение за търговия с продукти за растителна защита, на основание чл. 91, ал. 1 от Закона за защита на растенията и са вписани в публичния регистър на БАБХ за разрешените за употреба продукти за растителна защита, на основание чл. 6, ал. 1 от Закона за защита на растенията. Продуктите за ускоряване процесите на гниене на листата, могат да са закупени и от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон.

Финансовата подкрепа е в размер до 100 лева на хектар с ДДС.

Схемата има за цел да ограничи максимално загубите на земеделците от разпространението на вредители по трайните насаждения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.