1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Иновативни разработки в растителната защита и нови активни вещества

Иновативни разработки в растителната защита и нови активни вещества

Кортева Агрисайънс със сериозна заявка за стопанската 2022 година

С тазгодишното си участие на Бата Агро Кортева Агрисайънс представи пред земеделската общност визията си за следващата стопанска година - богато портфолио, утвърдени и работещи продукти в основните за страната ни култури, иновативни нови разработки в растителната защита, нови активни вещества.

Най-новите решения при слънчоглед са от групата на Клиърфийлд Плюс хибридите: LP130, LP140 и LP146. Особено успешни са и традиционните конвенционални хибриди, които са много високо добивни и с високо съдържание на масло. Вече традиционни предложения от Кортева са и слънчогледовите хибриди за семена за птици. Тази година те са два - ВВ01 и ВВ400.

Неслучайно Кортева се слави с името на царевична компания. Акцентите в тази култура за 2022 година са в ранна група ФАО 200, и в двете най-силни групи, отглеждани най-много в нашата страна - ФАО 300 и ФАО 400, включително нови Аква Макс хибриди, които са с повишено ниво на толерантност на сухи стресови условия и ограничена влага в почвата.

Силен интерес на БАТА АГРО предизвикаха и предложенията на Кортева Агрисайънс в рапица. В Клиърфийлд технологията ново предложение е хибридът РТ279CL, лидер в тази култура. Характеризира се с високо маслено съдържание.

Компанията е иноватор и в борбата с неприятелите в рапица. От миналата година Кортева предлага инсектицид за справяне с рапичната бълха и рапичната листна оса - Лумипоза, благодарение на който посевите остават здрави през есента.

Кортева представи на БАТА АГРО и ключови продукти в овощни насаждения, зеленчуци и лозя. Една от работещите комбинации за първите пръскания против брашнеста мана е Систан Екозом, от групата на триазолите, с широк спектър на действие, с Икуейшън -про, утвърден лозарски продукт, успешно контролиращ обикновената мана.

Ново решение срещу обикновените мани в лозя е Зорвек Винабел, с ново активно вещество и с пълно системно и локално действие. При инсектицидите атрактивното предложение е биологичният продукт Синеис, за еднократно или двукратно третиране по време на вегетация. В овощни и зеленчуци сигурен ефект срещу сивото гниене, струпясването и брашнестите мани ще имате с Фонтелис. За борба с кафяво гниене в лозя и овощни насаждения изберете Систан Екозом. Портфолиото се допълва от продуктите Делегат, Клоузър, Релдан и Екзалт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.