1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Иновативни технологии от БАЙЕР за пролетната кампания

Иновативни технологии от БАЙЕР за пролетната кампания

Земеделските стопани се запознаха с украинския опит в отглеждането на царевица и слънчоглед

Успешни технологии в царевица и слънчоглед представи фирма Байер на специализиран семинар в курорт Златни пясъци. Земеделски производители от цялата страна се запознаха с последните иновации в производството на пролетните култури. Специални гости на семинара бяха лектори от Украйна, които споделиха практически опит.

Микола Волкогон представи пред присъстващите фермери последните технологии при отглеждането на царевица, които се прилагат в САЩ. Той посочи основните стъпки за висок добив, част от които са: оптимизиран начин на обработка на почвата, избор на качествени семена, перфектна сеитба, оптимално хранене на растенията, избор на ефективен хербицид, успешно прибиране на реколтата.

Новото решение за печелившо производство на слънчоглед се нарича Challenge. Украинският опит в употребата на хербицида сподели Роман Вусати. Близо 60 млн. дка са площите с маслодайната култура в Украйна. От миналата година в страната се използва Challenge за справяне с плевели като кощрява, няколко вида просо, бяла лобода, абутилон, щир, бутрак и др. Близо 2% от площите със слънчоглед са третирани с иновативния продукт. Важно е да се отбележи ранно-вегетационното приложение на хербицида и използването му в ранна фаза на развитие на плевелите в доза от 100 до 200 мл/дка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.