1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Иновациите в услуга на фермерите

Иновациите в услуга на фермерите

Байер България – компания с мисия

Байер е един от основните двигатели на иновациите и ангажимент на компанията е да предложи на земеделците най-успешните и иновативни решения за тяхното селскостопанско производство - с тези думи на мениджъра на компанията за България Габор Равицки стартира участието на Байер България в 8-мия национален семинар на НАЗ.

„Най-голямото предизвикателство пред бранша до 2050 г. ще бъде изхранването на 10 милиарда население, като в същото време обработваемата земя ще е с 30 % по-малко. Неизползвайки модерните решения и технологии в РЗ рискуваме да изгубим 40 % от добива в световен мащаб.“

Какви са иновациите от Байер за 2019 г.? Сред топ предложенията на компанията се откроява продуктът Атлантис Флекс - най-пластичният хербицид. Той е с широки дози на приложение, а неговата ефикасност беше илюстрирана с мнения на фермери и резултати от изведени в страната опити, където Атлантис Флекс се е справил безпроблемно с овсига, див овес, ливадна власатка. Предложението при най-печелившата за 2018 г култура - царевицата, която се отчете с рекордни добиви и добри изкупни цени, е хербицидът Капрено - друг хитов продукт на Байер. Той има силата да изчисти царевицата от плевели само с едно приложение. След презентацията, с традиционна томбола компанията раздаде две награди - по 3 кг. Атлантис Флекс и Капрено.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.