1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. С 12% годишно ще расте индийската индустрия за растителна защита

С 12% годишно ще расте индийската индустрия за растителна защита

Потреблението на препарати същевременно е сред най-ниските в света

С 12% годишно ще расте индийската индустрия за растителна защита, като се очаква да  достигне общ обем от 7,5 млрд. долара, гласи доклад на Федерацията на индийските търговски камари. В момента производството възлиза на 4 млрд. и 250 милиона долара.

Износът представлява почти 50% от общото производство на тази индустрия. Очаква се той да расте с 16%, за да достигане 4,2 млрд. долара, в резултат на което ще надхвърли 60% от общото производство. Продукцията, предназначена за вътрешния пазар, ще се увеличава с 8% и ще надхвърли 3,3 млрд. долара.

В доклада се посочва, че производството на химикали за растителна защита в Индия е второто по големина в Азия след това на Япония и то има огромен нереализиран потенциал. Потреблението на препарати на глава от населението в Индия е сред най-ниските в света - използването на агрохимикали на един хектар е само 0.6 килограма.

Същевременно във Великобритания то е 7 кг, в Китай и Япония е съответно 13 и 17 кг. Ниската покупателна способност на земеделските производители, липсата на информираност и ограниченият достъп са някои от причините за ниската употреба на пестициди в Индия. Това създава широки възможности за бъдещото успешно развитие на индустрията за растителна защита.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.