15 години успешно партньорство с БАСФ!

Химическата компания постави началото на сезон 2019 с изгодни оферти и нов екип

По традиция БАСФ даде старт на кампания 2019 в Житницата на България. На семинар край Варна компанията отбеляза 15 години присъствие на българския пазар.

„Много са предизвикателствата, на които трябва да се даде адекватен отговор и ние го правим”, заяви пред стотиците земеделски производители Ваня Горчева, мениджър за България и регион Запад. Тя подчерта, че вложенията в растителна защита заемат 10-15% от всички разходи по производство, но могат да надградят добива и да направят фермерите печеливши.

През настоящата година много от продуктите на химическата компания са с по-добра цена, която е с 10 на сто по-ниска от миналогодишната.

На мащабния семинар край Варна Ваня Горчева представи промоционалните оферти от БАСФ. Земеделските производители могат сами да си изберат пакет, чрез който или ще получат по-добра цена, или по сметките им ще се върнат средства, или ще получат допълнителен продукт като бонус.

Акцент по време на презентацията беше фунгицидът Приаксор, с който през изминалата година бяха третирани почти 1 млн. дка у нас. Чрез активното си вещество Xemium той представлява нов стандарт в борбата срещу широк спектър патогени.

Пред фермерите бяха презентирани технологии за справяне с болестите в житни култури като кафява ръжда и базично гниене.

Новината от мащабния земеделски форум е Пулсар Плюс – един хербицид за две технологии Clearfield и Clearfield plus. Продуктът вече има официална регистрация в дози от 120 до 200 мл/дка. При слънчогледа третирането с Пиктор и Ретенго увеличава добивите средно с 15%, показват още проучванията на БАСФ.

В царевицата акцентът е РЕКОРД НОВ, включващ в себе си Калам и Келвин ултра. По този начин се осигурява качествена борба срещу всички житни и широколистни плевели в културата, които могат сериозно да редуцират добива.
 

Автор: Галина Недкова