Лебозол България с революционно решение за справяне с проблемите след жътвата

Продуктът Червено разгражда растителните остатъци на полето бързо и максимално успешно

Лебозол България не спира да радва своите клиенти! Във връзка с отпразнуването на 7 години на фирмата на българския пазар, Лебозол изненада българските фермери с изключителни бонус програми, включващи всички топ продукти на фирмата за есенна грижа на семената, рапицата и житните култури.

Изненадите продължават! След усилена научна, опитна, развойна и лабораторна дейност, фирмата представи своя нов, революционен продукт, който подобрява условията за разграждане на растителните остатъци (слама) на полето чрез подхранване на почвените организми!

Продуктът „Червено“ е специално разработен, за да реши всички проблеми на стопаните, с които трябва да се справят след жътвата, а именно:

Забавянето на скоростта на процеса за разграждане на сламата във връзка с температурните колебания на почвата, недостатъчното съдържание на кислород и вода в нея и снабдяването на почвените организми с хранителни вещества.

Блокирането на скоростта за разлагане на растителните остатъци в резултат на действието на фунгицидите.

Негативното влияние на неселективните системни хербициди и ниските pH-показатели на почвата върху наличието на хранителните вещества и изграждането на лигнин.

Слабото наличие на гъби, които да спомагат за повишаване на почвеното плодородие и правилното разграждане на органичните съединения.

Какви са условията, които трябва да са налице, за да бъде разграждането на растителните остатъци на полето бързо и максимално успешно?

На първо място да се разгради целулозата чрез гъбичките и специфичните бактерии в почвата. Следва разграждането на лигнин чрез базидиомицетите. По-високото съдържание на целулоза и лигнин в почвата е причината остатъците след жътва да бъдат по-трудно и бавно разградими.

Революционното решение на специалистите от Лебозол е най-новия продукт във фирменото портфолио - Червено, който целенасочено подобрява условията за разграждане на сламата чрез подхранване на почвените организми.

Продуктът съдържа Аминозол, който е своеобразна храна за гъбичките в почвата, и Меласа, чието високо съдържание на захар е най-добрият нутриент за почвените бактерии. Подхранени именно по този начин, почвените организми допринасят за повишаване на биологичната активност на почвата, ускоряват процеса на разграждане на сламата и способстват за бързото разложение на растителните остатъци.

В резултат, използването на Червено след жътва ще подобри наличието на Азот в почвата, неговото усвояване и управление, измиването на хранителните вещества в следствие на обилните валежи ще бъде предотвратено.

И още! Българските стопани ще се радват на:

по-добра и лека обработка на почвата
по-добра кълняемост
по-добро усвояване на хранителни вещества
подобрено управление на водата в почвата


Този продукт е още едно доказателство за иновативното поведение и гъвкавост на фирмата, което дава допълнителен принос към подобряването на ефективността на селското стопанство и опазването на околната среда.

Червено слага финален завършек на фирмената идеология: Да бъде рамо до рамо със стопаните, подпомагайки ги във всички етапи от жътва до жътва.
Продуктите на Лебозол са с Вас вече във всички решаващи моменти на полето:

Преди сеитба -> Червено

При подхранване на семената
При есенното листно торене
При пролетното целенасочено подхранване
При листното торене с цел подобряване качеството на зърното

След жътва -> Червено

Използвайте Лебозол Червено в доза 0,250-0,750 л/дка след консултация с агроспециалист на Лебозол.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.