Започнете годината със 100% опазени посеви от опасни почвени неприятели на най-ниска цена

Инсектицидният обеззаразител НАТУРАЛИС е номер едно в борбата с телен червей, сив царевичен хоботник, пясъчник

През настоящата стопанска 2017/2018 година Натуралис е най-атрактивния препарат, който осигурява спокойствие на земеделските производители в борбата им с телен червей, сив царевичен хоботник, пясъчник. Продуктът, приложен при обеззаразяването на семената, осигурява дълго последействие, защото наличната в него гъба попада в естествената си среда на живот, продължава да се размножава и така осигурява постоянна защита.

Продуктът действа контактно. Конидиите на гъбата се задържат за кутикулата на насекомите, покълват и проникват в тялото на гостоприемника, като по този начин го обхващат изцяло. Смъртта се дължи на механично проникване и последваща загуба на вода и хранителни вещества от жертвата, комбинирани с отделянето на хидролитични ензими.

Особено важно е да се отбележи, че дългото последействие на Натуралис се проявява в това, че прекъсва почвения цикъл на вредителите житен бегач и трипс по пшеницата и ечемика. Така той защитава и последващите култури в сеитбооборота. Подобен ефект не се наблюдава при никой от предлаганите на пазара инсектициди – обеззаразители.

Всичко това прави Натуралис вашия правилен избор при обеззаразяването на семената за пролетна кампания 2018 г. Започнете годината със 100% опазени посеви от коварните почвени неприятели на най-ниска цена.

Продуктът Натуралис е с разрешително № 01402-ПРЗ/10.052.2016 г. на БАБХ, вписан в официалния списък на разрешените за предлагане на пазара и употреба продукти за растителна защита. Разрешителното е валидно до 30.04.2020 г.

Дози и начин на приложение:

Слънчоглед, царевица – 500 мл/100 кг семена
Грах, нахут – 200 мл/100 кг семена
Прилага се чрез механично обеззаразяване на семената преди сеитба.
Картофи – 500 мл/дка с работен разтвор 40 л/дка вода
Семена – 500 мл/100 кг
Почвено, предсеитбено вложен с обикновени пръскачки.
Натуралис е включен в Националната програма на Държавен Фонд Земеделие от мерки за контрол на теления червей при картофите.

За повече информация  www.amiti.org