1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Десет години след стъпването си в България френската семенарска компания Косад Семанс отбелязва сериозни постижения

Десет години след стъпването си в България френската семенарска компания Косад Семанс отбелязва сериозни постижения

Дейността по същество започва на 18 август 2010 г. и едва ли някой си е представял, че в годините няма да остане стопанство, което да не използва тяхната селекция

И всичко това е благодарене на отличната френска генетика с приспособимост към климатичните условия у нас и българското трудолюбие.

По повод на 10 годишнината си, компанията излиза с нови предложения за пролетна кампания 2020г и програма за земеделските производители за ранни заявки направени до 20-декември 2019г. : 10+10 = 26


За повече информация може да се свържете с търговските представители на Косад Семанс България, но тук ще ви разкрием някои от новостите в портфориото на компанията.По повод на 10 годишнината си, компанията излиза с нови предложения за пролетна кампания 2020г и програма за земеделските производители за равнни заявки направени до 20-декември 2019г.:

KALEDONIA CL HO е нов високооленов слънчоглед по технологията Clearfield. Средно ранен продукт с устойчивост на синя китка, много добър начален старт и здрави растения с височина до 170 см. Отличава се с добра адаптация към различни почвено-климатични условия, високо съдържание на масло и олеинова киселина над 88%. С много добра толерантност на фома и вертицилиум и толерантен на склеротиния и мана. Устойчив е на полягане.

CSF 18108 CL е второто ново предложение на компанията.  Линолов слънчоглед по технологията Clearfield, толерантен на Синя китка. Отличава се с едри зърна и висока маса на 1000 семена. Интензивен продукт с изключителен потенциал в добра почва и добри педоклиматични условия. Идеален за производителите и брокерите на слънчоглед за белене.

В технологията Clearfield Plus, новият продукт, който се отличи с много добри резултати е CSF 18223 CLP. Средно късен, линолов слънчоглед с ниски растения до 150 см. С много добър фитосанитарен профил. Здрав и стабилен.

И за любителите на трибенурон-метил устойчивите слънчогледи, Косад Семанс има ново предложение CSF 18907 SU. Регулярен и хомогонен. Подходящ за различни почвено климатични условия. Хибрид от нова генерация, притежаващ всички предимства на технологията и иновациите.

Новост през 2020-та е и концепцията 

лого сънпауър
 ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ПЪЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ ПРИ СЛЪНЧОГЛЕД. 

Тази технологията се прилага към най-надеждните и устойчиви хибриди от ново поколение - KALEDONIA CL HO, 18108 CL, 18907 SU и  18223 CLP.

 

Какви са предимствата на Sunpower?

  • ­по-големи по размер семена: за високо качество на посяване, включително  с висока скорост и оптимална популация
  • наторени семена (NPK 8:4:6, обогатен с бор, молибден, желязо и мед): за по-бърз и по-хомогенен растеж
  • защитени семена: за намаляване на биотичния стрес (болести)
  • биостимулирани  семена:  за  борба с абиотичния стрес
  • +30%  от  способността  да  се  постигне  пълния потенциал на избрания хибрид

При царевицата най - новото предложение от Косад Семанс е концепцията за производство на зърно – Hi Corn. Тя е разработена за намаляване на риска от загуби в следствие на екстремни температури и други неблагоприятни условия. За да задоволи потребностите на своите клиенти компанията ще предложи хибриди от концепцията в две групи по ранозрелост: с ФАО 350 и с ФАО 450.

През 2020-та хибридите от концепцията Hi Corn ще се предлагат на българския пазар с добавен биостимулатор 

лого
Той стимулира кълняемостта, увеличава кореновата система и ризосферната активност, осигурява бърз и балансиран растеж и подобрява устойчивостта и изхранването на растенията.

В средно ранната група царевица, новата звезда отличила се с най-висок резултат на опити изведени през 2019 г. в страната е хибрида TOPKAPI CS с ФАО 390. Сред отличниците са фермери от цялата страна. Отчетените резултати през 2019 година са 866 кг/дка в с.Паскалево, обл.Добрич; 1098 кг/дка в с.Яздач, обл.Стара Загора;1158 кг/дка в гр.Исперих, обл.Разград; 1171 кг/дка в с.Белица, обл.Силистра; 1400 кг/дка в гр.Съединение, обл.Пловдив и др.  

Каквото посееш, такова ще пожънеш“ е казал мъдро народа. Избирайте умно и бъдете част от следващите много по десет с Косад!


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.