1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. 10 години Косад Семанс в България

10 години Косад Семанс в България

Ново предложение за пролетна кампания 2020 и програма за земеделските производители: 10 + 10 = 26

Десет години след стъпването си в България френската семенарска компания Косад Семанс отбелязва сериозни постижения. Дейността по същество започва на 18 август 2010 г. и едва ли някой си е представял, че в годините няма да остане стопанство, което да не използва тяхната селекция.

И всичко това е благодарение на отличната френска генетика с приспособимост към климатичните условия у нас и българското трудолюбие.

По повод на 10 годишнината си компанията излиза с нови предложения за пролетна кампания 2020 и програма за земеделските производители: 10 + 10 = 26. За повече информация може да се свържете с търговските представители на Косад Семанс България, но тук ще ви разкрием някои от новостите в портфориото на компанията.

Каледония е нов високооленов слънчоглед по технологията Clearfield. Средно ранен продукт с устойчивост на Синя китка, много добър начален старт и здрави растения с височина до 170 см. Отличава се с добра адаптация към различни почвено-климатични условия, високо съдържание на масло и олеинова киселина над 88%.

CSF 18108 CL е второто ново предложение на компанията. Линолов слънчоглед по технологията Clearfield, толерантен на Синя китка. Отличава се с едри зърна и висока маса на 1000 семена. Интензивен продукт с изключителен потенциал в добра почва и добри педоклиматични условия. Идеален за производителите и брокерите на слънчоглед за белене.

В технологията Clearfield Plus новият продукт, който се отличи с много добри резултати, е CSF 18223 CLP. Средно късен, линолов слънчоглед с ниски растения до 150 см. С много добър фитосанитарен профил. Здрав и стабилен.

И за любителите на трибенурон-метил устойчивите слънчогледи Косад Семанс има ново предложение CSZ 18907 SU. Регулярен и хомогонен. Подходящ за различни почвено-климатични условия. Хибрид от нова генерация, притежаващ всички предимства на технологията и иновациите.

При царевицата най-новото предложение на Косад Семанс е концепцията за производство на зърно – Hi Corn. Тя е разработена за намаляване на риска от загуби вследствие на екстремни температури и други неблагоприятни условия. За да задоволи потребностите на своите клиенти, компанията ще предложи хибриди от концепцията в две групи по ранозрелост: ФАО 350 и ФАО 450.

В средно ранната група царевица новата звезда, отличила се с най-висок резултат на опити, изведени през 2019 г. в страната, е хибридът TOPKAPI CS с ФАО 390. Сред отличниците са фермери от цялата страна. Отчетените резултати през 2019 г. са 866 кг/дка в с. Паскалево, обл. Добрич; 1098 кг/дка в с. Яздач, обл. Стара Загора; 1158 кг/дка в гр. Исперих, обл. Разград; 1171 кг/дка в с. Белица, обл. Силистра; 1400 кг/дка в гр. Съединение, обл. Пловдив и др.

„Каквото посееш, това ще пожънеш“ е казал мъдро народът. Избирайте умно и бъдете част от следващите много по десет с Косад!

www.caussade-semences.bg

www.pobedi.bg

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.