1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Георги Маринов, председател на ЗК „Победа“: Кортева е ненадмината при селекцията на пролетни култури!

Георги Маринов, председател на ЗК „Победа“: Кортева е ненадмината при селекцията на пролетни култури!

Според него хибридите P64LE25 и P64LE99 от EхpressSun® технологията са най-добрите продукти на пазара

Рекордни за условията на сухата 2020 г. добиви от слънчоглед и царевица отчитат в ЗК „Победа“ в село Победа, Добричка област. Това се дължи на селекцията на Pioneer, убеден е председателят Георги Маринов. Доказателствата са резултатите от жътвата през есента на изминалата година. От хибридите P64LE25 и P64LE99 Георги Маринов получил добиви от 325 кг/дка – това е със 75 кг повече в сравнение с останалите хибриди, които са били по полетата на кооперацията и много повече от средните резултати в цяла Добричка област.

Георги Маринов

Георги Маринов, председател на ЗК „Победа“

„Редовно извеждам опити на фирма Кортева с техните хибриди Pioneer. През последните години навлязоха масово Експрес® слънчогледите и те показаха много високи добиви“, споделя още Георги Маринов. Хибридите P64LE25 и P64LE99 са от EхpressSun®технологията. „За мен това са най-добрите продукти на пазара. Резултатите го доказаха и отново ще заложа на тях“, категоричен е председателят. През тази пролет в кооперацията ще засеят 6300 дка със слънчоглед.

„Хибридите се развиват дружно, цъфтят едновременно. Питата е изцяло озърнена. Издържат на много болести, няма по тях фома или фомопсис. Всичко това допринася за по-високите резултати, допълва Георги Маринов. - Освен това семената са с еднаква големина и това много улеснява сеитбата. Кортева с хибридите Pioneer e ненадмината при слънчогледа и царевицата!“, подчерта председателят на кооперацията.

Експрес® е регистрирана търговска марка на FMC.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.