1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Hi CORN – бъдещето на царевичното производство

Hi CORN – бъдещето на царевичното производство

Hi CORN – бъдещето на царевичното производство

С нова корпоративна визия и с нови амбициозни цели фирма Caussade semences отбелязва първото си десетилетие на българския пазар. Под надслов „Иновативни решения за устойчиво земеделско развитие” компанията събра на мащабен семинар край Варна земеделски стопани от цялата страна.

„За нас единственият възможен път е напред и нагоре!” – така Божана Гандева, управител на Caussade semences България, приветства фермерите.

Caussade semences се превърна от малък френски кооператив в международна компания, която присъства в 38 държави. „60 % отоборота ни ес осъществява в чужбина. Нашата цел е до 2025 г. да достигнем 200 млн.евро оборот”, съобщи на  авторитетния форум Роберт Дамян, генерален директор за Източна Европа на компанията.

Основен акцент на събитието беше представянето на иновацията Hi CORN – нова концепция за печелившо производство на царевица. Чрез нея се намалява въздействието на климатичните условия и се извлича максималният потенциал от хибридите. Hi CORN включва два хибрида царевица Furti и Palazi с ФАО 350, при които заради удължения период на опрашване и цъфтеж се постига по-ефективно оплождане. Така се постигат по-високи добиви, по-добра сигурност и печалба. Ползите от прилагането на иновацията Hi CORN и пътя, по който френските селекционери са я разработили, представи Лорен Пало от Франция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.