1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

На БАТА АГРО 2022 компанията акцентира върху предложенията си в рапица и пшеница за предстоящата кампания

С тазгодишното си участие на БАТА АГРО фирма Лимагрейн България постави акцент върху няколко продукта при маслодайната рапица и проследяването на тяхното представяне през изминалия сезон, както и очакванията за предстоящия през 2022 г.

„Резултатите до момента ни карат да вярваме, че продуктите ще затвърдят позициите си на пазара, ще покажат високи резултати и фермерите да бъдат удовлетворени от тях“, сподели Димитър Бързаков, продуктов мениджър маслодайни култури в Лимагрейн България. „Мога с гордост да отлича хибрида LG АРХИТЕКТ, който за втора поредна година по данни на Kynetec е най-предпочитаният конвенционален хибрид в България. До него достойно се нареждат LG АМБАСАДОР – нова генерация N-FLEX рапичен хибрид с ефективно усвояване на азот, с който работим две поредни години и който през изминалия сезон направи истински скок в площите, направи и много сериозно представяне като добиви. Затова и този сезон очакванията ни са той да бъде един от най-добре представящите се продукти от нашето портфолио.

aviron-limagrain

И през тази стопанска година излизаме с нови продукти. LG АВИРОН e средно ранен конвенционален хибрид, отново N-FLEX генетика, който през изминалия сезон беше лансиран и сега очаквам през този да получи по-висока гласност след като споделим резултатите, получени от него.

Ново попълнение имаме и при Клиърфийлд рапицата - това е LG КОНСТРУКТОР CL, който е с богат агрономически профил, с висок потенциал за добив и всъщност е първият LG хибрид в Клиърфийлд технологията с генетическа устойчивост на Жълта вироза.

Важна подробност за новото поколение хибриди на Лимагрейн е тяхната доказана толерантност на Синя китка¹, което ни дава възможност да работим с тях и на полета, заразени с този паразит, като си решим проблема генерално, и реализираме високи производствени резултати.“

¹Толерантността на хибридите LG АМБАСАДОР, LG АВИРОН, LG КОНСТРУКТОР CL на паразита Синя китка е предмет на официален опит за развитие, проведен от Limagrain Europe съвместно с АУ Пловдив, под ръководството на проф. Т. Тонев. Мониторингът обхваща периода 2018-2021 г.

apilko-limagrain

Добре познати и предпочитани са и пшениците на Лимагрейн. За тях разказва Любомир Илиев, продуктов мениджър пшеница и царевица в LG България.

„И през настоящата 2022-ра година продължаваме да предлагаме на българския пазар конкурентните и високоадаптивни пшеници - АВЕНЮ, LG АПИЛКО, АНАПУРНА. Тези пшеници са добре познати на земеделските стопани не само с високата толерантност на болести, но най-вече – с високите добиви. Ненапразно за 3-та поредна година АВЕНЮ е най-предпочитаният сорт зимна мека пшеница в България според Kynetec Панел Пшеница за 2020, 2021 и 2022 г.

За да продължим тези традиции и да защитим доверието, което вече толкова години ни се гласува от земеделците в страната, за предстоящия сезон излизаме с нови предложения. Едно от тях е пшеницата LG АСТЕРИОН – това е генетика, близка до LG АВЕНЮ като ранозрелост (2-3 дни след АВЕНЮ), което в последните засушливи години се очерта като основен фактор за развитието на пшеницата и съответно - за добивите.

Другото ни ново предложение е LG ЗЕБРА - многореден фуражен ечемик, с много добра устойчивост на полягане. LG ЗЕБРА предлага още и генетическа устойчивост на жълто ечемичено вджуджаване и генетическа устойчивост на мозаечни вируси.“

Повече информация на: www.lgseeds.bg.
Онлайн запазване на семена за Кампания 2022 г.: www.lgseeds.bg/order

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.