1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Необходимо е земеделците да правят информиран избор за предстоящите кампании

Необходимо е земеделците да правят информиран избор за предстоящите кампании

Фирма Пионер представи новите си предложения

В деня на растителната защита фирма Пионер представи най-новите си предложения за 2019 в областта на зърнопроизводството. На първия семинар за годината фермерите имаха възможност да се информират и направят избор на хибриди за новата стопанска година. Препоръчителните царевични хибриди за максимални добиви при поливни условия и отлично опрашване на кочаните са няколко - P0937, P1535 и P1063. При слънчогледа – очакванията са да има интерес към високоолеиновите хибриди. Те се характеризират с изключително високо маслено съдържание и производителите могат да получат по-висока изкупна цена.

Освен избор на семена за бъдещите пролетни кампании, всеки земеделски производител е необходимо да се погрижи и за растителната защита. Пшеницата е застрашена от редица плевели като див овес, лисича опашка, ливадна власатка и див мак. При рапицата – трудно контролираната полска паламида. Пролетните дейности на полето тепърва предстоят и съветът на специалистите е стопаните да наблюдават растенията си и при съмнение да се консултират с експерт.

От юли тази година трите земеделски бизнеса на американските фирми – DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection и Dow AgroSciences ще функционират заедно като самостоятелна единица с името Corteva Agriscience.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.