1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Решение срещу синя китка? Да, има!

Решение срещу синя китка? Да, има!

С хибрида P64LE137 на Corteva Agriscience™ полетата остават чисти от опасния паразит

Младият фермер Кристиян Петков е намерил сигурно решение за опазване на посевите със слънчоглед от синя китка. Паразитното растение се превръща в сериозен проблем при отглеждането на маслодайната култура в Добруджа, за справянето с който от Corteva Agriscience имат точния продукт: хибридът P64LE137.

„Р64LE137 e лидерът по устойчивост на синя китка. Наистина няма аналог. Както и през миналата година, така и през тази наблюдаваме 0 % поява на синя китка. В нашия район, особено от гр. Ген.Тошево до румънската граница, има доста заразени площи и не мога да си позволя да засея друг хибрид“, категоричен е Кристиян Петков.

corteva-hibrid

Макар че в полетата му няма нужното влагозапасяване, добивите от хибрида са удовлетворяващи. През пролетта на тази година земеделецът избира още хибриди от продуктовата листа на Corteva – P64LE162 и P64LE113. Продуктите са с висок добивен потенциал и изявена стабилност при неблагоприятни условия.

През настоящата година площите със слънчоглед в стопанството на Кристиян Петков възлизат на 5700 дка. По-голямата част от тях са засети с P64LE137, който му дава сигурност в борбата със синя китка.

Земеделският стопанин има над 20 години опит с хибридите на Corteva. При царевицата също залага до 90 % от площите си с продукти на компанията.

Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.