1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Био Турбо – иновацията, която може да закупите с помощта на подмярка 4.1 от ПРСР

Био Турбо – иновацията, която може да закупите с помощта на подмярка 4.1 от ПРСР

Повече по темата гледайте в уебинара, организиран от АГРО ТВ на 14 май от 19 ч

Качеството на продуктите, съхранявани в хладилните камери, може да се влоши в много аспекти заради неправилните условия на съхранение. Плесени, гниене, преждевременно зреене, свиване и загуба на тегло са сред нежеланите ефекти. И докато относителната влажност ни помага да се справим със свиването и загубата на тегло, предизвикателствата, причинени от въздушните бактерии и етилена (естествения хормон за узряване), изискват специална обработка.

Точно тогава положителните въздействия на инсталацията Био Турбо от Миатех са най-полезни. Тя използва патентован четиристепенен процес, за да отстрани етиленовия газ, бактериите във въздуха и спорите на плесена. Успешно предотвратява растежа на мухъл, премахва неприятните миризми и намалява ненужните загуби при запазване на естествената свежест и качество.

ВЪЗДУШНИЯТ ФИЛТЪР премахва прах и други видими частици от входящия въздух.

РАЗРУШИТЕЛ НА КЛЕТКИ - антимикробно химично вещество се прилага по повърхността от специално разработен филтър-разрушител. То действа чрез разкъсване на външната мембрана на клетките, които съставят тези въздушни патогени. При ефективност от 99.5%+, този процес спира тяхното нормално развитие, и по този начин унищожава клетките

ОЗОНОВА КАМЕРА - използва положителния ефект на озона, за да елиминира етиленовия газ. Озонът е сигурно съхранен само в тази камера и не се разпръсква из складовата зона.

БИО ПРОЧИСТВАЩ МОДУЛ - в този финален етап се използва катализатор за превръщане на озона в чист кислород. Катализаторът създава реакция, която разгражда озоновата молекула. Оттук чистият кислород се връща отново в околната среда.

Bio Turbo не само се справя с предизвикателствата на етилена и бактериите по най-модерния метод, но и прави това по най-икономичния начин. Ниските оперативни разходи правят Bio Turbo най-изгодния избор. Озонът никога не напуска Bio Turbo, тъй като процесът се извършва във вътрешността на устройството, а не във вашето помещение.

Няма по-добра или по-ефективна технология, която да се справи с етилена и бактериите във вашето производство.

За разлика от някои методи, ефективността на Bio Turbo не се влияе от високите нива на влажност, свързани с нетрайните хранителни продукти.

Оставете технологията Био Турбо да работи за вашия бизнес и постигнете резултати, които ще ви запазят конкурентоспособни на днешния пазар.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.