1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS представя DISCO - агрегат за коситба

CLAAS представя DISCO - агрегат за коситба

Правилният агрегат за всеки

С новата MAX CUT и общо 28 нови модела, с работна ширина от 2,60 м до 9,10 м., CLAAS навлиза в ново измерение при косачките.

Тези изпитани и тествани наследници на агрегата за коситба на сено DISCO CONTOUR са напълно обновени и могат да бъдат разпознати от пръв поглед с новия си дизайн. Много от детайли са били променени и подобрени в тясно сътрудничество с тези, които използват косачките. Новият агрегат за коситба на сено  DISCO ще бъде наличен в TREND, CONTOUR, BUSINESS, AUTOSWATHER и DUO моделите, които се различават по отношение на вида на работата и оборудването.

max3_500

С DISCO 8500 TREND и DISCO 9200 TREND (работна ширина 8.10-9.10 м), CLAAS предлага два модела от нисък клас, които са лесни за теглене, и са удобни за средни ферми. От CONTOUR серията има общо шест модела, DISCO 8500 (работна ширина 8.10 м-8.30 м) и DISCO 9200 (8.90 м-9.10 м), които ще бъдат пуснати на пазара. Агрегатите за коситба DISCO 9200 BUSINESS и 9200 C BUSINESS представляват професионална комбинация от косачки с възможност за обработване на голяма площ, както за големи ферми, така и за селскостопански предприемачи. Широкоплощната косачка DISCO 9200 е налична и в AUTOSWATHER версията, с групиран откос, а широкоплощната  DISCO 9400 C DUO косачка е достъпна с обратен диск.

Заедно с широкоплощните косачки, задните косачки и прикачния агрегат също са напълно обновени. Общо десет от задните косачки CONTOUR са на разположение от версия 2800, с работна ширина от 2,60 м, до 3,80 метра ширина за версия 4000, които имат избор от задни или ролкови охладители, в зависимост от модела, така че да се предлагат в широка гама от модели за малки и средни ферми.
Нови подробности, като например хидравличен транспорт гарантират, че дори и по-малките модели предлагат високо ниво на комфорт. Има и нов вид паркираща система, така че косачката да може да се съхранява безопасно и по този начин не заема много място.

CLAAS предлага нови шест модела косачки за пълзящи расетния: DISCO 3200 TC / TC AS / TRC, 3600 TC / TRC и 4000 TC, чиито работни ширини са от 3 до 3.80 м.  На косачки до 3.40 м,, централният теглич е опционален, може да се регулира без помощта на инструменти и може да бъде лесен и удобен за регулиране към ширината на трактора.

Новата MAX CUT с ACTIVE FLOAT

Всички нови агрегати за коситба на CLAAS, от 2015 г., ще бъдат оборудвани с новите пластини за косене MAX CUT от Bad Saulgau.
Хидропневматичното ACTIVE FLOAT окачване, което е сходно с това на предишните модели от серията CONTOUR, сега ще бъде част от новите модели.
Агрегатите на модела BUSINESS, на косачките с групиран откос (AUTOSWATHER) и на косачките с обърнат диск (DUO) се управляват чрез хидравличната система Load Sensing. Това също позволява активен контрол на земния натиск директно от ISOBUS терминала или от OPERATOR.

Избягване на опасността от сблъсък

За избягване на опасността от сблъсък, моделите TREND и CONTOUR са защитени с механична задна ключалка. Ако системата се задейства, агрегатът се задвижва назад и повдига косачката над препятствието. За да продължите да шофирате машината трябва просто да обърнете леко, докато механичната ключалка се заключи. Моделите BUSINESS, AUTOSWATHER и DUO имат същата ключалка, но е хидравлична. Това позволява на агрегата да се връща към нормалната работа без да спира.

Управление

Важна разлика между 5-те модела на DISCO серията е тяхното управление. По-обикновените агрегати на TREND се управляват, използвайки устройствата за контрол на трактора, без контролния терминал, и могат да бъдат включени в управлението на  трактора. По избор индивидуалната функция за повдигане може да се управлява с помощта на сферичен кран, от който се подбират предварително агрегатите за косене.
Косачките от модела CONTOUR се управляват, използвайки устройствата за управление на трактора. Преселекцията се прави като се използва контролния панел OPERATOR или терминала ISOBUS.
Агрегатите на BUSINESS и DUO се контролират напълно чрез системата Load Sensing и контролния панел  OPERATOR или COMMUNICATOR II, също така имат и опция за ISOBUS, което означава, че различните функции могат да бъдат задавани чрез бутони на лоста на трактора.
Моделът AUTOSWATHER се управлява чрез терминал COMMUNICATOR II и също има опция за ISOBUS.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.