1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. IQ Blue connect системата на Lemken – със сребърен медал на Агритехника 2019

IQ Blue connect системата на Lemken – със сребърен медал на Агритехника 2019

Никола Лемкен: Българският пазар е един от най-важните за нас

Дигитализацията и автоматизацията са водещите световни тенденции в агроиндустрията. И компанията Lemken не изостава от тях, представяйки на Агритехника най-новата си разработка IQBlueconnect система. Тя беше наградена със сребърен медал от DLG.

„Идеята е да автоматизираме изцяло механични машини. Примерно, стърнищен култиватор, който е една изцяло механична машина, може да бъде дооборудван със сензор и компютърен панел, който да комуникира между инвентара, трактора и навигацията. Това е нещо, с което нашите клиенти в следващите максимум две години ще имат възможност да се запознаят много подробно. Lemken ще го предлага изцяло за много голяма част от своите почвообработващи машини като нови модели, но също така и за вече продадени и доставени машини на крайни клиенти на българския пазар“, заяви Николай Колев, регионален мениджър продажби на ЛЕМКЕН България ЕООД.

 

Lemken

Николай Колев, регионален мениджър продажби на ЛЕМКЕН България ЕООД

Какви са практическите предимства от използването на IQBlueconnect системата. „Предимството е, че винаги спазваме, например при стърнищния култиватор, една постоянна работна дълбочина. Това означава, че при тази система сензорът следи работната дълбочина на машината, като подава информация към компютъра на самия стърнищен култиватор или на IQBlueconnect компютъра, който комуникира с трактора, съответно с навигацията и обратно. Същата възможност имаме и когато сме работили на определена дълбочина на дадено поле, запаметили сме тази работна дълбочина и след време, когато влезем пак на полето, зареждаме отново картата и съответно тракторът дава команда към инвентара да настрои машината на запаметената работна дълбочина. Задължително е тракторът да разполага с технологията Tractorimplementmanagement /TIM/, както и с навигация.“

Лемкен

„Винаги сме много щастливи да присъстваме на Агритехника, защото всички компании можем да се представим с нашите новости и иновации, заяви Никола Лемкен, собственик на Lemken. - Тук реално може да се види колко е важен този бизнес. За нас е голяма мотивация да бъдем тук с огромен екип, състоящ се от около 100 души, които представят нашите машини и получават обратна връзка от клиентите. Ние постоянно работим, за да представяме иновации – имаме нов култиватор, нов плуг, както и два вида пръскачки – съвсем нови разработки – една прикачна и една самоходна.

Никола Лемкен

Никола Лемкен собственик на Lemken

Българският пазар е един от най-важните за нас, защото земеделието в България е с дълги традиции и имате много професионални фермери. Lemken са най-добрите машини, с тях фермерите могат да бъдат печеливши, те са надеждни и иновативни.“

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.