1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Винаги направо, без въртене на волана в обратна посока

Винаги направо, без въртене на волана в обратна посока

Rubin 10 задава нови стандарти в областта на компактните дискови брани и предлага широк набор подобрения

Дори и в трудни условия Rubin 10 гарантира интензивно и хомогенно смесване на органичната материя и почвата на работни дълбочини от до прибл. 14 см.  Това ѝ позволява значително да намали загубите на влага поради изпарение. Най-удивителна е новата подредба на дисковете и от двете страни на работната машина. Тя не само осигурява стабилно поддържане на посоката, без „дърпане“ настрани и по този начин намалява разхода на гориво, но също така позволява точно насочване на преминаването, използвайки също и GPS.

Дисковете са подредени така, че да генерират симетрични сили и от двете страни на работната машина. Трите средни диска на Rubin 10 са изместени по надлъжната ос, за да се гарантира, че ще могат да работят без удари по целия работен захват при линейно отстояние от 12,5 см. Това патентовано решение оптимизира потока на почвата и води до равномерна почвообработка по целия работен захват. Дисковете работят с цялата си повърхност от работна дълбочина от 7 см. Подрязващо устройства поддържа оптимално проникване и повишава ефективността на смесване дори още повече.

Rubin 10 включва по-големи, по-здрави дискове DuraMaxx с диаметър 645 мм, удължаващо експлоатационния срок на дисковете с цели 30% повече от обикновените дискове. Всеки вдлъбнат диск е оборудван със защита от претоварване, която значително намалява натоварванията на рамата, когато дисковете ударят камък в нивата.Вградената брана зад първия ред дискове и задната ударна и подравняваща брана подобряват натрошаването на буците и смесването на почвата и органичната материя за равномерен, готов за приготвяне на семенното легло резултат с едно преминаване.

Други предимства на Rubin 10 включват:

  • Отворена рама с големи отстояния, които гарантират работа без задръстване дори при голямо количество растителни остатъци.
  • Трите централни диска са изместени по надлъжната ос, за да осигурят надеждна работа без удари.
  • Работните захвати обхващат от 2,50 м за навесни, до 7 м за прикачните машини.
  • Новите носачи на дисковете са с дебелина 30 мм - изключително здрави за дори още по-голяма издръжливост от предходния модел.

Навесната разновидност на Rubin 10 се предлага с колело Uni за по-малки изисквания към товароподемността и намалено натоварване върху задния мост на трактора. С повдигането на работната машина натоварването се прилага върху механичната колесна система и не е необходим допълнителен разпределителен клапан. Това също така позволява да бъдат използвани по-тежки валяци за постигане на по-добро притъпкване на почвата.

Хидравлично регулиране на дълбочината

Всички сгъваеми разновидности на Rubin 10 предлагат хидравлично регулиране на дълбочината като стандартна функция. Полу-навесните разновидности предлагат като опция колела за регулиране на дълбочината, които осигуряват равномерни работни дълбочини при променлив състав на почвата и прецизно изравняване на преминаванията по склонове.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.