1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кирил Жендов избра Weaving

Кирил Жендов избра Weaving

Земеделецът сее пшеница с 8-метрова директна сеялка

Големият добруджански фермер Кирил Жендов залага на обмислени и разумни инвестиции. На инвестиции, които ще му се отплатят с по-добро почвено плодородие, по-високи добиви и по-ниски производствени разходи. Затова и с гордост представя в стопанството си в работни условия най-новата си машина – директна сеялка Weaving модел GD8001T, с работна ширина 8 метра.

Сега спокойно сее пшеница, след жътва на пролетни култури.

Сеялката е с лесен достъп до пневматично дозиращите апарати, позволяващ бързо и лесно калибриране на семената. Бункерът за семена е 5 000 литра.

Какви са първите впечатления на Кирил Жендов от работата на иновативната машина. На първо място – отчита намалено почвено уплътняване.

На второ място – постигане на точна дълбочина на сеитба благодарение на индивидуалния контрол и хидравличния натиск на всеки отделен орган и отличното копиране на терена.

Ъгловият прорез на изсяване е под 45 градуса. Патентованият сеещ орган е с уникален дизайн и осигурява фино засяване чрез забележително слабо нарушаване на структурата на почвата.

aj

Всеки сеещ орган е с индивидуално хидроналягане и зададен нужен натиск спрямо параметрите на твърдост на почвата. Отделните органи осигуряват и подават контролирана променлива сила спрямо релефа и твърдостта на почвата от 0 до 420 кг натиск за постигане на постоянна дълбочина на сеене, като поддържа последователен контакт с терена и компенсира неравностите чрез следене на контура на повърхността.

aj1

Заедно със сеитбата се осъществява и точно подаване на тор, като се гарантира, че хранителните вещества се прилагат ефективно там, където са най-необходими.

kj2

Сеялката показа своята универсалност и мултифункционалност, както и перфектна сеитба в работа на твърдо стърнище, като се сеитбата се проведе след направена плитка почвообработка.

Кирил Жендов се гордее с направената инвестиция, която ще му гарантира дълги години успешни сеитби и добри реколти.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.