1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кубота на Тодоровден в Божурище

Кубота на Тодоровден в Божурище

Японският бранд представи трактори от серията М4

Кубота България взе участие в отбелязването на Тодоровден на конната база в Божурище. Акцент в гамата машини, подходящи за извършване на дейности в конюшните и за обезпечаване на животновъдни стопанства, са тракторите Кубота, серия М4. Тракторите изцяло се произвеждат в Япония, с високо качество и дългогодишна гаранция. Серията трактори М4003 включва два модела с мощност от 66 к.с. и 74 к.с.

Кубота отново поставя нов стандарт със своя напълно електронно управляем 3,3-литров дизелов двигател с впръскване под високо налягане. Фино настроен и оборудван с най-съвременна технология, като 4-клапанната система за впръскване на Common Rail, осигурява максимална мощност и въртящ момент с по-голяма горивна ефективност и по-ниски нива на шум и вибрации. Комбинацията от рециркулация на отработените газове, дизелов окислителен катализатор и дизелов филтър за твърди частици се намаляват емисиите, както и отговаря на най-новите регулации за емисиите на етап V.

Тракторите от серия М4003 са оборудвани с мощен дизелов двигател Кубота, с работен обем от 3300 куб/см. Двигателят има регулатор за постоянна скорост, с който можете да контролирате много прецизно оборотите. Когато системата е активирана, оборотите на двигателя се поддържат постоянни дори при променящи се натоварвания. Това предотвратява спад в хидравличната мощност и скоростта на движение и ви позволява да работите постоянно и следователно по-ефективно с инвентара.

semo semov

Семо Семков, продуктов мениджър в Кубота България

Тракторите могат да бъдат оборудвани с кабина или без кабина, за да са по-компактни и да влизат в затворени площи, което е изключително удобство за конните бази за почистването им, обясни Семо Семков, продуктов мениджър в Кубота България. Трансмисията им опционално е с 36 скорости напред и 36 назад с предавка под товар.

Хидравличната помпа е с обем 60 л/мин, което дава голям капацитет на задния навес от 2,5 т и позволява работа с всякакъв прикачен инвентар. Маневреността на трактора е от голямо значение, а Кубота използва конусни крайни предавки, които е патентовала.

Кубота, също така, предлага и още по-компактни трактори с мощност от 12 до 60 к.с., като най-разпространените са от серия В1 с мощност 24 к.с., която би била подходяща за конни бази, или по-голямата серия L1 и L2, които могат да бъдат оборудвани с кабина. Те са с мощност от 38 до 62 к.с. Всички трактори Кубота могат да бъдат оборудвани с челни товарачи.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.