1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кубота с разяснителна кампания по НПВУ

Кубота с разяснителна кампания по НПВУ

Каква техника е допустима за закупуване с 50% субсидия

В Перник беше даден старт на поредица от срещи, инициирани от Кубота България, с оглед на предоставяне на разяснения относно възможностите за закупуване на селскостопанска техника чрез Националния план за възстановяване и устойчивост. В контекста на раздела "Устойчиво селско стопанство" тези събития предоставят изключителни възможности за земеделците, които желаят да направят преход към новата ера в селското стопанство.

"Получихме множество запитвания от нашите партньори, сред които земеделци, които се интересуват какви машини могат да закупят и как да го направят. Този интерес ни подбуди да организираме среща с консултант, специалист в областта на европейските програми, който да предостави информация за процеса на кандидатстване и да отговори на всички въпроси, свързани с изискванията", обясни Семо Семков, експерт бизнес развитие в Кубота България за иновативни продукти.

Японската марка Кубота разполага с богата гама трактори и прикачен инвентар, подходящи за закупуване със субсидия от НПВУ.

М сериите от Кубота предлагат идеални решения за зърнопроизводителите, предоставяйки мощности в широкия диапазон от 66 до 175 к.с. В същото време животновъдите най-често избират модели с мощности между 66 и 175 к.с. За по-голяма универсалност и функционалност е препоръчително тези трактори да бъдат оборудвани с челен товарач. „Относно прикачния инвентар фермерите предпочитат техника от така наречената "зелена линия". А за зърнопроизводителите, които желаят да следват последните агротенденции и да постигнат прецизност в работата си, Кубота предлага иновативни решения и прецизен инвентар", сподели Райчо Райчев, регионален дилър на Кубота за Южна България.

Тракторите Кубота са с 5-годишна пълна гаранция, а прикачният инвентар на японската марка от тази година е с 2 години гаранция

Тракторите на Кубота в мощностния диапазон между 24 и 50 к.с. се явяват идеален избор за сектора на плодовете и зеленчуците, благодарение на своята компактност и маневреност, които ги правят незаменими помощници в ограничени пространства. "Този конкретен диапазон на мощност се ползва с голям интерес и се очаква да бъде използван за множество проекти, финансирани средствата от НПВУ," сподели Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

Интерес към инвестиции има и към машините в по-високия сегмент на компактните трактори, с мощности между 38 и 62 к.с. Тези трактори се използват често в наклонени терени, където се изисква по-голяма мощност, но същевременно трябва да бъдат достатъчно тесни, за да не увредят реколтата.

В ерата на зеленото и цифрово земеделие инвестирането в икономична, високопроизводителна техника и прецизни технологии е от съществено значение за успеха на земеделските стопани.

Кубота акцентира на модерните и зелени технологии. Затова компанията вече предлага продуктите на Ag Leader. Прецизният прикачен инвентар на Кубота включва разнообразни машини: торачки, пръскачки (навесни и прикачни), пролетни, есенни сеялки, както и комбинирани универсални сеялки за слети култури, които при правилно използване допринасят за значителни икономии в използването на торове и продукти за растителна защита.

kubota-pernik

Използването на аграрния софтуер SMS позволява детайлно проследяване на всички данни в селското стопанство. След всяка операция се създават записи и карти, които предоставят на земеделците ценна информация за вземане на правилни решения. Например, по време на жътва с помощта на създадената карта земеделецът може да определи къде има най-добри добиви и къде - по-слаби. Това му дава възможност да направи анализ и да вземе решения за торене и други земеделски дейности за следващата година, като се базира на изготвена карта и прецизен инвентар. Този подход позволява на земеделците да постигнат най-добрите резултати и да увеличат ефективността на своето стопанство.

kubota-pernik1

Консултантът по европейски програми Галя Менова съветва стопаните да направят прецизна оценка какво точно им е необходимо към настоящия момент за стопанството. Препоръчва всеки да наблегне на дигитализацията – закупуване на софтуер и хардуер, които могат да оптимизират процесите в производството и управленските решения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.