1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Перфектни зелени площи, защото техниката има значение

Перфектни зелени площи, защото техниката има значение

Иновативни технологии на Кубота за поддържане на зелени площи

Кубота представи нови модели самоходни косачки, компактни трактори и прикачен инвентар към тях пред фирми от Варна.

G-серията косачки се предлага в две модификации: G231 с мощност 23 к.с. и G261 с мощност 26 к.с. Именно тази косачка влезе в действие. G-серията е създадена основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено предназначение или защо не за хоби градината. Работят при върхови натоварвания за дълъг период от време при различни дейности. Тези модели са подходящи, както за големи частни дворове и градини, така за голф игрища, стадиони, обществени зелени терени и паркове, уточни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

kubota-malki-traktori

Демонстрацията се състоя на тревните площи пред кметството на район „Владислав Варненчик“. Организаторите благодариха на Община Варна за съдействието и предоставената им възможност да тестват машините. А онова, което видяха гостите, затвърди безспорните позиции на японската техника, че на нея може да се разчита. „Това, което предлага Кубота, е подходящо за целия технологичен процес - от косенето до събирането и транспортирането на тревната маса. Много добре технологично съчетано и може да е от полза за площи, когато се налага механизирано да бъдат обработени. Общината би се възползвала от такива решения, защото има терени, които ръчно трудно се почистват. Трудът ще се облекчи, а и сроковете ще се съкратят“, коментира заместник-кметът на район Владислав Варненчик Сашо Димитров.

Машините от G-серията се предлагат с високо - 1.93 м или ниско разтоварване на коша за трева. Високото разтоварване дава предимство кошът директно да се изсипе в превозно средство и да се избегне една операция, която традиционно се извършва на ръка.

kubota

Другата косачка, която се включи в коситбата на тревата пред общината, е от серията Кубота GR с мощност 16 к.с., сходна машина, но с по-малък капацитет на работа, с по-малък косилен апарат.

Земеделецът Дамян Тодоров е клиент на Кубота. Дошъл е на презентацията, защото си търси косачка за професионално поддържане на тревните площи. „Тази марка бих я препоръчал с цялото си сърце на колегите. Имаме трактори Кубота и съм с много добри впечатления от тях. Ние обработваме около 18 хил. дка. земя в района на Варна и за нас е от изключителна важност ефективността и здравината на машините. Сервизът им е на ниво - показател от първостепенна важност за нас, за да не бъдем възпрепятствани по време нашите мероприятия“, подчерта земеделецът.

kubota2

В презентацията бяха показани и трактори от серията В1 и В2. Интересна конфигурация представлява тракторът EK1-261 с шредер и контейнер. „Този прикачен инвентар позволява да се коси и по-висока растителност. Оборудван е с опция за високо разтоварване, тоест растителната маса да влезе в контейнера и след това да се изсипе в превозно средство“, увери Семо Семков, маркетинг мениджър в Кубота България.

А атрактивното RTV, модел X1100, е идеалният помощник за транспортиране на тревната маса след коситба. То е оборудвано с хидравлично разтоварване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.