1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Повишаване на земеделската производителност чрез използване на “Ultraflex” - иновативната технология на Michelin

Повишаване на земеделската производителност чрез използване на “Ultraflex” - иновативната технология на Michelin

Днес всички земеделски производители са изправени пред едни и същи предизвикателства: намаляване на разходите, максимизиране на добивите и минимизиране на уплътняването на почвата. Въпреки това, използването на по-мощни и тежки машини причинява точно тези проблеми, от които те се опитват да избягат.

MICHELIN Ultraflex е революционно решение на това двойно предизвикателство да се поддържа развитието на селскостопанската техника с цел повишаване на производителността, докато в същото време се опазва един от най-важните ресурси, а именно: почвата.

Гумите на MICHELIN “Ultraflex” работят при много-ниско налягане, което води до намаляване на разхода на гориво, по-добра теглителна сила и изключително съпротивление. Освен това, ниската степен на уплатняване на почвата допринася за повишаването на производителността.

Технологията “Ultraflex” позволява на гумите да понасят същото натоварване при по-ниско налягане в сравнение със стандартната радиална технология. Външната странна на гумата е едновременно здрава и гъвкава.  Това води до по-широк отпечатък и по-добър контакт с почвата. 

Когато говорят за предимствата от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex”, земеделските производители поставят на първо място 15% по-ниския разход на гориво, по-малкото уплатняване на почвата, увеличените с до 4% добиви и по-дългия експлоатационен живот на машината, заедно с професионализма на екипа на Michelin.

С вече 25 годишен опит, земеделско стопанство “Олтпайз”,  Румъния, започнаха дейността си с 3 000 декара земя, а днес обработват площ от 30 хил. декара, разпределени по около 15 000 декара за пшеница, 5 хил. декара за рапица, 5 000 декара царевица и около 5 000 декара слънчоглед. Те притежават три трактора с мощност 200 HP, 2 трактора с мощност 300 HP и 2 трактора с мощност 600 HP

През 2019 г. те започват да оборудват тракторите си с гумите на MICHELIN “Ultraflex”.

 “Използвайки гумите на Michelin - Ultraflex, ние осигуряваме високо ниво на защита на почвата и благодарение на това, че те не уплатняват почвата, регистрирахме увеличение на производителността с 4%.

Освен това, използването на тези гуми доведе до 10% по-нисък разход на гориво.

Преди това консумацията на гориво на трактора се беше вдигнала до 30 литра на хектар по време на оран, в сравнение със сега, когато виждаме намаление в консумацията до около 27.5 литра на хектар.

“Според нашите изчисления ще използваме тези гуми около 5000 мото-часа, което означава до около 7 години.” , заяви  Андрей Попеску, - директор на земеделско стопанство “Олтпайз", Румъния."

Вижте мненията на още земеделски производители и разберете, какви са техните наблюдения от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex” .

Oltpiess: 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.