1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Повишаване на земеделската производителност чрез използване на “Ultraflex” - иновативната технология на Michelin

Повишаване на земеделската производителност чрез използване на “Ultraflex” - иновативната технология на Michelin

Днес всички земеделски производители са изправени пред едни и същи предизвикателства: намаляване на разходите, максимизиране на добивите и минимизиране на уплътняването на почвата. Въпреки това, използването на по-мощни и тежки машини причинява точно тези проблеми, от които те се опитват да избягат.

MICHELIN Ultraflex е революционно решение на това двойно предизвикателство да се поддържа развитието на селскостопанската техника с цел повишаване на производителността, докато в същото време се опазва един от най-важните ресурси, а именно: почвата.

Гумите на MICHELIN “Ultraflex” работят при много-ниско налягане, което води до намаляване на разхода на гориво, по-добра теглителна сила и изключително съпротивление. Освен това, ниската степен на уплатняване на почвата допринася за повишаването на производителността.

Технологията “Ultraflex” позволява на гумите да понасят същото натоварване при по-ниско налягане в сравнение със стандартната радиална технология. Външната странна на гумата е едновременно здрава и гъвкава.  Това води до по-широк отпечатък и по-добър контакт с почвата. 

Когато говорят за предимствата от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex”, земеделските производители поставят на първо място 15% по-ниския разход на гориво, по-малкото уплатняване на почвата, увеличените с до 4% добиви и по-дългия експлоатационен живот на машината, заедно с професионализма на екипа на Michelin.

Агриком Борча е образцово земеделско стопанство, намиращо се в Румъния. С повече от 70 хил. декара земя , мениджърите на Агриком Борча имат добре определена цел: устойчиво земеделие с високи добиви.  Това може да бъде постигнато единствено с надеждни партньори.

 “Използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex”  ни помогна да намалим разхода на гориво на стопанството с 15%. И на второ място, експлоатационния живот на гумите се припокрива почти изцяло с експлоатационния живот на трактора.”,  отбеляза  Арно Шарметант, французинът, влюбил се в Румъния и настоящ собственик на земеделско стопанство “Агриком Борча” .

От съществено значение е гумите “Ultraflex “  да бъдат използвани с подходящото налягане.  Това е и причината специалистите на Michelin да работят съвместно с “Агриком Борча”  с цел постигане на оптимално налягане, намаляване на уплатняване на почвата и по този начин повишаване на производителността на стопанството.

Постигнатите през последните години резултати доведоха Агриком Борча до следното заключение: всички техни машини ще бъдат оборудвани с гумите “Ultraflex “  на Michelin, включително оригиналното оборудване. 

Agricom: 

Вижте мненията на още земеделски производители и разберете, какви са техните наблюдения от използването на гумите на MICHELIN “Ultraflex” .

Oltpiess: 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.