1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Прецизни сеялки и торачки – отлична инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР

Прецизни сеялки и торачки – отлична инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР

Разработките на Кубота бяха представени на БАТА АГРО 2021

На щанда на Кубота България по време на специализираното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2021 бяха показани сеялки и торачки с марката Кубота, които компанията предлага на българския пазар.

Сред експонатите беше показана сеялка за есенници SD1450F, подходяща за сеитба на рапица, люцерна, житни, бобови и грахови култури. Работната й ширина е 4,5 м с дозиращ апарат АKORD.

Интересен за есенната кампания е моделът РР1450. След допълнително оборудване може да се използва и за сеитба на рапица. Иначе традиционно тя е предпочитана за пролетни окопни култури - царевица и слънчоглед. Оборудвана е с ISOBUS, като всяка секция се задвижва по електрически път и дава възможност за лесна и точна настройка на нормата на сеитба.

Тороразпръскващите машини на Кубота бяха представени със серията DSX-W GEOspread. Показаният модел е оборудван със система за теглене - електронна везна и контрол на секциите, за да осигури оптимално разпределение на хранителните вещества от тора върху растенията. Системата за теглене постоянно следи и контролира нормата на торене независимо от скоростта и вида тор. Със системата GEOspread се определя нормата на торене и широчината на разпръскване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.