1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. При растителнозащитни дейности гумите играят важна роля

При растителнозащитни дейности гумите играят важна роля

В овощни градини, лозя, ниви с царевица или цвекло - всяка култура изисква специфични дейности

Гамата гуми BKT, подходяща при извършване на различни растителнозащитни дейности и борба с плевелите, включва голямо разнообразие от продукти за множество употреби.

Както знаем, посевите изискват различни дейности в рамките на пространства с много различни размери и условия. Просто си помислете за овощните градини, където оборудването работи под дърветата или тесните редове на някои лозя, където пространството за маневриране на оборудването трябва да бъде улеснено от подходяща гума.

Изборът на гуми зависи също от вида почва. Например, при някои растения по-широката гума предпазва и защитава продукцията.

За овощните градини, например, се използва специален трактор, който е малък, компактен и с малка мощност. В този случай се нуждаете от тесни гуми от 16 до 28 цола за пръскане в тесните редове. От друга страна, тракторите със средна до висока мощност, с които се извършват пръскания на големи полета, трябва да бъдат оборудвани с тесни гуми над 28 цола. В много случаи вместо това се възприема решението за сдвоени гуми за по-добро разпределение на товара, минавайки същевременно между редовете.

В дейностите по борба с плевелите правилната гума зависи също от специфичното приложение, например плевене отстрани на пътя, плевене в лозя или плевене на редови култури.

Всички тези случаи показват, че гумите, използвани при пръскане и борба с плевелите могат да бъдат доста различни. Поради тази причина е необходимо да разчитате на експерти, които предлагат своя опит и знания за избора на най-добрия продукт, без да забравяте мониторинга на гумите и следпродажбения сервиз.

Съобразено с това гумите BKT за пръскане и борба с плевелите отговарят на повечето разнообразни приложения за редица селскостопански машини и се предлагат в многобройни размери.

spargo

Висококласната гума AGRIMAX SPARGO е разработена с технологията VF, която позволява пренасянето на тежки товари с ниско натоварване на гумата, ограничавайки по този начин отрицателното въздействие от притъпкването на почвата. Отлично сцепление, удобство при шофиране и стабилност допълват характеристиките на тази многообразна гума, която може да бъде използвана както в нивите, така и при транспорт по път - всичко това въпреки че самата гума е с ниско тегло. AGRIMAX SPARGO означава по-ефективно, по-гъвкаво и по-устойчиво земеделие. Тя се предлага в седем размера: VF 380/85 R 38, VF 380/90 R 46, VF 480/80 R 46, VF 380/90 R 50, VF 380/105 R 50, VF 420/95 R 50 и VF 480/80 R 50.

AGRIMAX RT 955

AGRIMAX RT 955 е идеалната радиална гума на BKT за тежкотоварни машини и приложения за пръскане в редови култури. Инвестиция, която връща максимална стойност, благодарение на оптимална стабилност, отлично сцепление и най-добро самопочистване, както и непрекъснат контакт с почвата. Заобленото рамо е специално проектирано, за да предпазва почвата и деликатните посеви от увреждания. AGRIMAX RT 955 се предлага в 23 различни размера.

Подобни са характеристиките и на AGRIMAX RT 945, предлагана в осем размера, специално разработена с тесен грайфер за защита на посевите. Благодарение на самопочистващите си свойства гумата е идеална за транспорт по път.

agrimax-rt-945

AGRIMAX RT 855 е идеална за пръскане на редови култури, както и за комбинирания транспорт по път и в нивата. AGRIMAX RT 855 е радиална гума, която съчетава висока товароносимост с отлично разпределение на теглото върху почвата. Гумата се предлага в 46 различни размера и разновидности на състава на каучука, за да отговаря по-добре на нуждите на потребителя.

 

agrimax-rt-855

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.