1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Салон за мултифункционално земеделие в рамките на EIMA от 12 до 16 ноември

Салон за мултифункционално земеделие в рамките на EIMA от 12 до 16 ноември

Той ще насочи вниманието към технологиите за поддържане на земята

Салонът за мултифункционално земеделие, организиран в търговския изложбен център на Болоня от 12 до 16 ноември, ще насочи вниманието към технологиите за поддържане на земята. Противодействието на хидрогеографското влошаване се осъществява с помощта на системни действия, както и чрез подходящи механични средства. Без механизирани копачи, товарачи, трактори с направляващи приспособления за поддръжка на горите, копачи, машини за прокопаване на водни канали, изграждане на насипи и тераси, системи за отстраняване на остатъци от растения и оборудване за отстраняване на опасни материали, не е възможно да се извършват ефективни операции и да се прилагат превантивни мерки.

Запознаването с тези инженерни технологии ще бъде възможно по време на EIMA International в периода 12-16 ноември в Болоня в специализирания салон M.i.A. В рамките на събитието ще бъдат проведени конференции, на които ще бъдат представени различни проучвания

Италианският институт за изследвания и защита на околната среда направи анализ на 5600 общини в Италия – около 70% от всички общини в страната, разположени в области, застрашени от хидрогеографски рискове. Експертите представят различни сценарии и възможности за предотвратяване на тези рискове, които са разнообразни – свързани с морфологията на терените, рискове от свлачища, пирогенни и вулканични наводнения, наноси, натрупване на кал и тиня. Всяко едно от тези явления изисква намесата на специализирани видове машини за превенция и рискови операции.

Президентът на FederUnacoma Масимо Голдони увери: „Спадът на продажбите на селскостопанска техника и техника за поддръжка на земята през последните седем години в резултат на финансовата и икономическа криза предизвика невъзможност да бъдат продадени 11 млн. трактора и повече от 20 хил. броя земекопни машини, които при нормални условия щяха да бъдат закупени и въведени в експлоатация на територията на регионите в страната. Влошаването на състоянието на селскостопанската механизация и предприемането на грижи за земята не е самостоятелен отделен сектор, а това са дейности които са част от едно цяло – успешното икономическо развитие.”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.