1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Световният тур REXperience показа силен интерес към тракторите Landini REX у нас

Световният тур REXperience показа силен интерес към тракторите Landini REX у нас

По време на събитията стопаните имаха възможност да се запознаят отблизо със специализираната техника

Световният тур REXperience (REXпреживяване) на Landini посети и България при изключителен интерес от страна на професионалните лозари и овощари. На четири локации в страната - две с овощни и две с лозови насаждения, Оптиком показа пълната гама машини, нужни за добрата работа в овощната градина и лозовите масиви, като основен фокус бе новата серия трактори Landini REX4.

По време на събитията стопаните имаха възможност да се запознаят отблизо със специализираната техника, да получат професионална консултация, както и да обменят опит със свои колеги.

Възможността за тест-драйв на специализираните трактори Landini помогна на гостите да проверят ефективността им за всички операции в лозя и трайни насаждения.

Именно това бе идеята на REXperience - да създаде едно специално преживяване за земеделските стопани, които предпочитат да обмислят решение за нов трактор след като го тестват в реални условия на работа.

Интерес сред лозарите по време на демонстрациите в лозови масиви предизвика култиваторът Rinieri с нон стоп защита, както и показаният за първи път в България био култиватор, който е предвиден за работа в реда.

Пламен Костадинов от фирма Оптиком сподели за демонстрираната машина:

Този тип машини ще навлизат все повече в България поради увеличаване дела на биопроизводството и у нас. Когато се изключат хербицидите, които се влагат в почвата, механичната обработка става единственият вариант да се справим с плевелите и растителните остатъци.

Лозарите наблюдаваха работа с контурна Г-образна резачка, както и демонстрация на една интересна комбинация от машини - трактор Landini 2-050, оборудван с компресор за захранване на различни пневматични инструменти, които улесняват работата сред лозовите и овощни насаждения.

трактор Landini 2-050

Диян Бонев, представител на фирма Бонев Перфект - сподели своите впечатления от  REXperience и видяните машини: 

трактори Rex

Днес се запознахме с трактори Rex с различна мощност. Също така видяхме и верижен трактор с много добро приложение в лозарството, който направи отлично впечатление - стабилност, икономичност в полето и комфорт на оператора. Като цяло имаше интересен инвентар на фирмата Rinieri, с много добро приложение в нашите български почви и висока издръжливост. От тази марка съм много доволен, вече доста години работя с нея безотказно и когато съм имал нужда от консултация, винаги съм я получавал.

Инж. Димитър Петров, търговски директор в Оптиком сподели на финала на демо-тура REXperience и обобщи впечатленията на фермерите от него:

Landini Rex

Това е последната презентация от турнето RЕXpirience, което продължава от тук нататък към Гърция, Австрия, Франция и т.н. Изключително позитивно настроени земеделски производители, след презентации в лозя и овощни градини. Доста хора присъстваха, впечатлиха ги машините в новото изпълнение на Landini Rex, с новата кабина с равен под, изключителният комфорт в тракторите и изключителната производителност за различни инвентари и различни обработки, които показахме.

Трактори Landini се наложиха като едни от най-добрите за лозя и овощни градини в България. Това не случайно, тъй като Италия също както и България е страна с добре развито производство в лозарството и овощарството. Landini е единственият производител в света, който има самостоятелен завод за производство само и единствено на лозаро-овощарски специализирани трактори. По този начин те произвеждат машини за работата във всякакви условия - както в много тесни лозя и големи наклони, така и в големи овощни градини.

Landini REXperience

Домакините на последното събитие от световния тур на Landini REXperience  в плодовите градини на “Куминяно Фрут”, компания от Санторелли Груп в село Катуница край Пловдив също изразиха задоволство от това, че са взели участие в тези събития, като дългогодишен партньор с фирма Оптиком. Стопанството се разполага на площ от около 3000 дка, където се отглеждат основно череши и сливи.

Ивайло Кючуков , управител на овощните градини, където се проведе последната демонстрация сподели:

Landini

Компанията ни, която е част от „Санторелли груп“, има 3 трактора Landini  и от наша гледна точка смятаме, че тази техника по отношение на цена-качество, може би е най-доброто, което може да се намери на пазара в момента. От Оптиком освен тракторите сме закупили и прикачен инвентар. Пръскачката Nobili с компютърно управление, която видяхме на REXperience демонстрациите, работи в нашето стопанство и мога да кажа, че това е един правилен избор да се обработват с препарати площите с този тип пръскачки, тъй като те наистина дават икономия, т.е човешката намеса там е много малка. Самият компютър си настройва подавания разтвор спрямо скоростта, с която се движи трактора, така че фермерът в рамките на 2-3 години си покрива разликата в цената между нормална пръскачка и такава, оборудвана с компютър.

4 демонстрации, над 180 гости овощари и лозари, тестове в реални условия, музика, кулинарни изкушения от италианската и българската кухня и хубаво вино - REXperience показа, че специализираните трактори Landini имат трайно място в сърцето на българските производители.

Вижте и видео по темата: 


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.