1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Как да получите чисто мляко

В АГРОФОРУМ ще видите: Как да получите чисто мляко

И още: Резултати от листно подхранване на царевицата

И тъй като е време за прибиране на гроздовата реколта, ще ви покажем многофункционален гроздокомбайн, а зърнопроизводителите ще видят почвообработващи машини, предлагащи модерна концепция за извършване на операциите на полето.

Заболявания по млечните крави, възникнали в резултат на лоша хигиена във фермите, влошават качеството на продукцията и налагат разходи за лечение. Вече може да разчитате на разнообразни средства за покриване на всички аспекти от хигиената във фермите.

Преди да са заглъхнали емоциите след тазгодишната жътва и получените добиви, е време да планираме предстоящата кампания. Едно от основните мероприятия, с което ще си гарантирате здрави растения, е обеззаразяването на семената преди сеитба.

Ще обърнем внимание на животновъдния сектор. Най-вече на тези детайли, които не просто придават европейски модерен облик на фермите, а спомагат за комфорта на кравите и улесняват работата на техните стопани. Каква е крайната цел - здрави животни и високо качество на млякото.

Успехът не е случайност! Разчитайте само на изпитани ПРЗ за чист старт на културите през есента. Ето как надеждно да контролирате плевелите и болестите по пшеницата и ечемика.

Листните торове помагат на царевицата да преодолее стреса вследствие на тежки климатични условия. Тези продукти защитават генетичния потенциал на хибридите и повишават добива. В това се е убедил земеделският производител Тодор Тодоров от Първомай.

Ще ви заведем на мащабна платформа край Русе, на която са демонстрирани различни технологии на отглеждане на царевица. Едно от условията за успешното извеждане на опита е проведената растителната защита, което разбира се е условие културата да покаже максималния си потенциал.

Сарачеството е един от най-старите занаяти, който възниква с опитомяването и използването на коня като ездитно и впрегатно животно. В украсата на конските принадлежности се отразява обичта и преклонението на българина към конете. Днес професията е сред изчезващите занаяти у нас.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.