1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Всички елементи в пръскачките Toselli са изчистени до съвършенство

Всички елементи в пръскачките Toselli са изчистени до съвършенство

Официален представител на земеделската техника за България е фирма АГРОИН ООД

Пръскачките Toselli се внасят ексклузивно за първи път в България от фирма АГРОИН ООД. Те ще бъдат представени на Международната селскостопанска изложба „Агра 2014“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив  под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Toselli Италия е традиционна фамилна компания, която произвежда земеделски машини от 1935 г., като в края на 60-те фирмата стартира производството на пръскачки. Оттогава датира процесът на усъвършенстване на пръскачките и технологията на пръскане, който продължава и до днес. Благодарение на непрестаните изследвания и прилагане на последните технически новости,  всички елементи в пръскачките Toselli са изчистени до съвършенство. Днес марката е позната на своите клиенти като производител на пръскачки от най-висока класа, осигуряващи безкомпромисна растителна защита.

Първото признание за Toselli идва през 1969 г., когато фирмата създава първите хидравлични щанги в Италия, а от 1990 г. компанията произвежда щанги от висококачествена, изключително жилава неръждаема стомана, като по този начин свеждат до минимум риска от повреди по щангите и дават доживотна гаранция без корозия. Всички щанги са паралелограмно окачени и са серийно окомплектовани с електрохидравлични амортисьори  и независима геометрия на отделните крила, позволяваща гъвкавост и стабилност при пръскане на всякакви терени и наклони.

Инжекционната система на Toselli Dual Cone при щангите с въздушен ръкав е резултат от години на изследвания и тестове  в различни условия при различни култури. Благодарение на изключителната патентована система за пръскване чрез двойни дюзи, разтворът е във вид на финна мъгла, дори и при по-високи норми на пръскане, а това е от огромно значение за качеството на третиране, особено при препарати с  контактно действие.

Чрез регулиране на ъгъла на въздушната струя, пръскачките Toselli, оборудвани с въздушен ръкав, осигуряват равномерно покритие без пряка турбулентност на струята, дори когато се работи върху гола земя, където други системи не са в състояние да функционират без негативни ефекти върху равномерността на опръскване. Освен перфектното покритие на растенията, тази система намалява обема консумирани препарати на хектар.

Чрез променлива геометрия на въздушния поток Toselli Airspray може да бъде настроена в няколко режима: режим въздушна стена, която спира вятъра, като по този начин препаратът се разпръсква равномерно. Режим на смесване на препарата с въздушната струя, което помага за по-добро обливане на растенията и проникване на препарата.

Всички модели пръскачки Toselli са стандартно оборудвани с независима от трактора хидравлична система за контрол на щангата, което дава възможност за агрегатиране към по-малки трактори.

Стандартната окомплектовка включва патентованата система за измиване и разбъркване на препарата Toselli FullRec. Пълненето на пръскачката, добавянето на препарата, разбъркването и измиването се управляват от един контролен панел, което улеснява максимално оператора и спестява време.

Богатият избор на контролни терминали позволява на оператора да следи нормата на пръскане, хидравличното управление, въздушния поток, автоматичното изключване на секции, автоматичното нивелиране на щангите или  изключването на всяка една дюза  според показанията на вградения GPS.

Според различните почвени условия,  пръскачки Toselli могат да бъдат оборудвани с различни по размери гуми, а управляемите колела позволяват на пръскачката да следва точно следите на трактора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.