1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. 85% от германците са за по-висок данък върху месото

85% от германците са за по-висок данък върху месото

Новият земеделски министър Джем Йоздемир трябва да работи за намаляване на поголовията

85% от германците подкрепят идеята държавата да дава субсидии на фермерите, за да подобрят условията в животновъдния сектор. Те са съгласни да плащат и по-високи данъци върху месото, за да финансират тези мерки, показва анкета, проведена от природозащитната организация Грийнпийс.
 
Един допълнителен данък или определена такса върху месните продукти би стимулирал намаляване на консумацията, смятат екоактивистите, анализирайки резултатите от анкетата. В нея голямо мнозинство от запитаните е на мнение, че новият земеделски министър Джем Йоздемир трябва да работи за намаляване на поголовията, за да осигури по-хуманно отношение към животните. Според 78 на сто от участниците трябва да се въведе и задължително обозначение на начина на отглеждане както върху опаковките на месото и млечните продукти, така и в менютата на заведенията.
 
"Този ясен резултат е знак, че законът за защита на животните трябва да се прилага с цялата му строгост, за да се сложи край на мъченията на животните в масовото животновъдство", коментират от Грийнпийс резултатите от допитването.
 
Друг аргумент за намаляване на поголовията е намерението на Германия до 2045-та да постигне климатична неутралност, тъй като вредните емисии от животновъдството се равняват на три четвърти от всички емисии на селското стопанство в страната. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.