1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Десетки животни изгоряха във ферма край Арбанаси

Десетки животни изгоряха във ферма край Арбанаси

По първоначална информация във фермата е имало около 80 овце и още толкова крави

Пожар избухна във ферма във великотърновското село Шереметя. Сигналът за огнената стихия е получен в 21:30 часа в понеделник. Към момента собственикът на стопанството Красимир Кирилов и пожарната отказват да коментират. 
 
На място незабавно са изпратени пет пожарни автомобила от Велико Търново, Горна Оряховица и сектор Спасителни дейности. Няма пострадали хора, но има десетки загинали животни. По първоначална информация във фермата е имало около 80 овце и още толкова крави. Овцете са били спасени, но част от кравите са изгорели, тъй като били вързани. Изгорели са 70 крави и телета и стотици декари пасища и гори между Шереметя и Арбанаси. Унищожени са голяма част от постройките и бали със слама. По първоначална информация щетите са за около 500 000 лева, колеги на стопанина вече организираха кампания в социалните мрежи, с която да го подпомогнат. 
 
Според още информация застраховката по банковата ипотека на оборите няма да покрие щетите, няма възможност за възстановяване на стадото. Причините за пожара тепърва ще се изясняват, като една от версиите е късо съединение, не се изключва и умишлен палеж, образувано е досъдебно производство. Фермата е собственост на Красимир Кирилов, двукратен шампион по карате, който от 16 години се занимава с животновъдство и е познат в региона с производството на сирене, кашкавал и месо. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.