1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Детско жури ще избира шампиони по време на 15-тото Национално животновъдно изложение в Сливен

Детско жури ще избира шампиони по време на 15-тото Национално животновъдно изложение в Сливен

Шампиони ще бъдат излъчени в пет категории

Специални оценителни комисии, съставени от ученици от 1 до 4 клас от различни училища от Сливен, ще изберат свои шампиони от различните видове и породи по време на петнадесетото юбилейно Национално животновъдно изложение Сливен 2019. Детското жури ще даде своите оценки в първия ден на изложението на 11 октомври. Шампиони ще бъдат излъчени в пет категории – говеда, биволи, овце, кози и коне, които ще получат специални грамоти.

През тази година Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), която е организатор на изложението, иска да отдели специално внимание на най-малките. За целта експерти на ИАСРЖ ще запознаят малчуганите с различните видове и породи, като им разкажат любопитни факти от за живота и отглеждането на животните.

И през двата дни на изложението (11-12 октомври) гостите ще могат да разгледат и специалната детска изложба „Животните на България“, в която се включиха над 50 ученици от сливенски училища. Всички художници ще получат грамоти и награди, а най-добрите 12 рисунки ще бъдат публикувани в интернет сайта и фейсбук страницата на агенцията.
15-тото Национално животновъдно изложение ще бъде официално открито на 12 октомври от министъра на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева.Участие в него ще вземе селекция от над 600 от най-добрите животни, които се отглеждат у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.