1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. ДФЗ отпуска общо 7,1 млн. лева за родословна книга и генетични качества на животните

ДФЗ отпуска общо 7,1 млн. лева за родословна книга и генетични качества на животните

Помощта се предоставя на развъдните организации/ИАСРЖ за извършените от тях услуги и не включва директни плащания към бенефициерите

От 5,5 млн. лева на 7,1 млн. лева се увеличава бюджетът по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните“. Това реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие“.

Помощта се предоставя на развъдните организации/ИАСРЖ за извършените от тях услуги и не включва директни плащания към бенефициерите. По линия на помощта се подпомагат до 100% от административните разходи за водене на родословна книга и до 70% от разходите за определяне на продуктивните и генетичните качества на животните.

Разпределя се допълнителен финансов ресурс за 2019 г. по схема на „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга за определяне продуктивността и генетичните качества на животните в размер на 1 676 000 лв. Предстои ДФ „Земеделие” съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите и ИАСРЖ да изготвят промяна в указанията за предоставяне на помощта.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.