1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Германия подкрепя животновъдството в Украйна с 5 млн. евро

Германия подкрепя животновъдството в Украйна с 5 млн. евро

Проектът за помощ за животновъдния сектор в Украйна е под егидата на Организацията по прехрана и земеделие към ООН

С 5 милиона евро германското министерство на земеделието ще подкрепи украинските животновъди. Финансовата помощ е предвидена за купуването на ветеринарни медикаменти от първа необходимост.
 
Проектът за помощ за животновъдния сектор в Украйна е под егидата на Организацията по прехрана и земеделие към ООН и се осъществява в сътрудничество с държави от Европейския съюз и частни донори. 
 
След като през февруари Русия нахлу в Украйна, голяма част от фермерите в страната вече нямат възможност да осигурят ветеринарна помощ за своите животни. Има и остър недостиг на лекарства и ваксини, а служите не разполагат с достатъчно финансови средства и инфраструктура, за да се грижат за болни животни, или да се борят със зарази. Това излага на риск целия сектор в Украйна, както и в Европа.
 
Проектът на ФАО, в който сега се включва и германското агроведомство, ще предостави на малки стопанства в засегнатите от военните действия региони безплатни медикаменти и ветеринарни услуги. Целта е да се запази не само здравето на животните, но и доходите на фермерите, както и снабдяването на населението с яйца, мляко и месо. Петте милиона евро германска помощ са от бюджета на министерството. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.