1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Интернет портал събира продавачи и купувачи от животновъдния сектор

Интернет портал събира продавачи и купувачи от животновъдния сектор

Новият уебсайт предлага алтернатива в един бранш, в който посредниците обикновено са твърде много

Зараждането на идеята

Казвали ли сте си някога „Ех, защо няма това, което ми трябва на мен?“ В началото на 2021 година точно това се случва с фермера Иван Стоянов, който си представя колко по-лесно за всички би било, ако съществуваше сайт, който да свърже продавачите и купувачите на селскостопански животни. Така се заражда идеята за rancho.bg Само за няколко месеца мечтата се превръща в реалност: онлайн портал за покупко-продажба на животни, който обединява фермерите - продавачи и купувачи.

Какво е новаторското в rancho.bg?

Може би се питате, при толкова вече съществуващи портали за публикуване на обяви, какво прави този сайт по-различен? А отговорът е лесен: това, че е специализиран. Целта на проекта е продавачите за броени минути да могат да обявят за продан своите животни - директно от своя смартфон, а купувачите лесно да открият животните, които търсят и да уговорят транспорта им до своята ферма. Системата работи на подобен принцип като други сайтове за покупко-продажба, но тъй като е създаден от фермери за фермери, rancho.bg притежава нужните за животновъдите категории. Например: ако си търсите крави, можете да ги филтрирате по направление – млечно или месодайно.

Лицензиран транспорт? Няма проблем!

Специфична особеност при продажбата на селскостопански животни се явява транспортът. Той понякога представлява голямо препятствие за начинаещите фермери - все пак, не е толкова лесно да превозиш бик, тежащ половин-един тон! В допълнение има и изисквания, свързани с хуманното отношение към животните и тяхната безопасност. Rancho.bg улеснява своите потребители и в тази задача, като предлага лицензиран транспорт за едър добитък.

Как се публикува обява в rancho.bg?

Необходими са 3 неща:

  • поне 1 хубава снимка на животните, защото както знаем една снимка казва повече от 1000 думи
  • кратко описание на животните; то може да бъде наистина кратко: дори едно изречение е достатъчно. Все пак препоръчваме да включите всичко важно за купувачите.
  • телефон за контакт с Вас.

Това е! Публикуването на обява става за броени минути – както от мобилен телефон, така и от настолен компютър.

Платформата се подкрепя от редица селскостопански асоциации, включително Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България, Национален съюз на зооинженерите в България, Националния съюз на говедовъдите в България и Национална асоциация на животновъдите в България. А популярността ѝ расте ежедневно. Само девет месеца след официалния старт, сайтът има почти 1000 регистрирани потребители и средно 700 посещения на ден! Разгледайте я сами: www.rancho.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.